Autor Zpráva
Cirdan
Profil *
zdravim... mam v lavom stlpci take one... ze sa tam zobrazuje nahodny obrazok.....
chcel by som sa opytat ako docielit toho aby sa po kliknuti nanho otvoril tento obrazok v povodnej velkosti v novom okne.... bez toolbaru a statusbaru ci jako sa to vola...
Ukazku kodu v php na nahodny obrazok prikladam... :-)

<?

$images = array("images/screenshot/1.jpg",
"images/screenshot/2.jpg",
"images/screenshot/3.jpg",
"images/screenshot/4.jpg",
"images/screenshot/5.jpg",
.
.
. atd,
);
mt_srand(time());
$random_index = mt_rand(1, (count($images)));
$random_index--;

?>

<IMG src="<? echo "$images[$random_index]" ?>" >

dakujem moc pjekne...
habendorf
Profil
Pomocí js, fce window.open(). Najdi si o tom něco na JPW.
Cirdan
Profil *
hmm... dikes.. a este otazocka... vklada sa to do toho suboru php?? s php totizto len zacinam... a som (t)Lama (t)Lamovata....
habendorf
Profil
vklada sa to do toho suboru php??
Ano. Případně do něj můžeš vložit jen volání toho js a vlastní js mít externě.
Cirdan
Profil *
fajn.....
este ze uz mam fajront so skolou... :-)) mozem sa zahrabat zase do knih.. :-))
dikes moc...
btw,.. nejake stranky s blizsimi navodmi??? by neboli???
Dakujem moc.. :-)
habendorf
Profil
Tady je to docela podrobně: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/window.open.html
Jo a statusbaru se nezbavíš, aspoň teda na XP SP2.
Cirdan
Profil *
nj akoze toto som si prestudoval.. ale ako docielit toho, ze ked mi ten php vyvolava nahodne obrazky aby sa mi ked na ten nahodny maly obrazok kliknem otvoril k nemu adekvatny velky???
tomuto ja nerozumiem....
habendorf
Profil
Spousta možných řešení... třeba si udělej ještě jedno pole těch velkých obrázků (stejně řazené) a můžeš je z něj tahat pomocí té proměnné $random_index.
Cirdan
Profil *
tak nic......
to je na mna asi moc....
ostanem radsej pri vyrezavani pistalok z vrboveho prutia... :-))
habendorf
Profil
Ale houbelec, nic na tom není, pusť se smělě do toho.
WertriK
Profil *
Tady to máš a nebeč....obrázky(velké) jsou v adresáři "randomIMG" a malé v adresáři "randomIMG/mini"(takže v tom adresáři randomIMG vytvoříš adresář "mini"). Obrázky si přejmuj na postupně jdoucí čísla od 1 až do kolika chceš(php si zjistí sámo kolik jich tam je) a koncovku nedávej ten obrázek se bude jmenovat prostě "1" toť vše(protože máš *.bmp,*.jpg,*.gif tak aby jsi nemusel hledat koncovku).Pokud budes mít u toho obrázku zmenšeninu tak ji pojmenuj stejně jak je ten obrázek.


<?
//==============--> Generování náhodného obrázku <--=//

$adresar = OpenDir("randomIMG");
$soubor = Array();
while ($zaznam = ReadDir($adresar)) {
if (!Is_Dir("randomIMG/$zaznam")) {
$soubor[] = $zaznam;
}
}

CloseDir($adresar);
$pocet_souboru = count($soubor);

$IMG = rand(1,$pocet_souboru);


// pokud existuje zmenseni na tak ji tam dame
if (file_exists("randomIMG/mini/$IMG")) {
$IMGname_mini = "randomIMG/mini/$IMG";
} ELSE {
$IMGname_mini = $IMG;
}


list($img_x, $img_y, $type, $attr) = getimagesize($img_1);

$img_width = $img_x;
$img_height = $img_y;

$window_width = $img_x+($img_x/2);
$window_height = $img_y+($img_y/2);

echo "
<A href="showrndimg.php"
onclick=\"window.open('showrndimg.php?img=$IMG&h=$img_y&w=$img_x','Obr ázek$IMG,'width=$window_width,height=$window_width,resizable=yes,scrol lbars=yes,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,' )\">
<IMG src="randomIMG/<? echo $IMGname_mini; ?>" border="0">
</A>

?>





a v tom souboru "showrndimg.php" bude :

<html>
<head>
.....
</head>
<body>


echo "<img src=\"randomIMG/$img\" width=\"$w\" height=\"$h\">";

</body>
</html>



Melo by to fungovat...jinak mi to bezi na ddmmikulov.cz hned ta uvodni stranka- generuju tam 4 obrazky...
Cirdan
Profil *
voe....
spadli mi sanky.. :-))
super dikes moc...... hned ako rano svtanem sa na to pozriem... :-)))
dikes este raz moc...
uz si to len prestudovat anaucit sa to.. :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.