Autor Zpráva
fantomas222
Profil
Ahoj... sry že vás otravuju....

Ale potřeboval bych najít chybu v tomhle sciptu.
Když vyplněné informace dám uložit.... Tak se do myslq databáze neuloží.
Moc děkuji za odpověď..... (Strávil jsem nad hledání chyby skoro celej den.......)

Zde je script: http://uloz.to/362231/script.rar
Akacko
Profil
fantomas222
Neznáš syntaxi SQL dotazů. Doporučuji si přečíst MySQL tutoriál.

Potom možná i pochopíš, že o tabulek se nedavaji sloupce typu "neco1, neco2, neco3". Co když těch položek bude víc, než tam máš sloupečků...

Takhle dotaz pro uložení dat rozhodně nevypada:
INSERT into aktuality 
 SET
info='$info'
p_p='$p_p'
p_1='$p_1'
p_2='$p_2'
p_3='$p_3'
u_p='$u_p'
u_2='$u_1'
u_3='$u_3'
s_p='$u_p'
s_1='$s_1'
s_2='$s_2'
s_3='$s_3'
c_p='$c_p'
c_p='$c_1'
c_p='$c_2'
c_p='$c_3'
pa_p='$pa_p'
pa_1='$pa_1'
pa_2='$pa_2'
pa_3='$pa_3'
od='$od'
dd='$dd'


a zkus si pod funkcí mysql_query() připsát řádek
echo mysql_error();
potom zjistiš co nefunguje a proč.
nightfish
Profil
Akacko
INSERT INTO jmenotabulky SET sloupce...
je platný zápis, minimálně v mySQL - jeho nevýhodou je to, že můžeš jedním dotazem vložit jenom jeden řádek

k původnímu dotazu se nevyjadřuji, neboť získat zdrojový kód je složitější než by mohlo být
Akacko
Profil
nightfish
dobře, ale mělo by se to aspoň oddělovat čárkou ne?
fantomas222
Profil
dobře, ale mělo by se to aspoň oddělovat čárkou ne?

Jako myslíš takhle???
po_polevka='$po_polevka',

to taky nejde....
Akacko
Profil
fantomas222
a jakou chybu ti to píše?
fantomas222
Profil
a jakou chybu ti to píše?


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'po_polevka='', po_hlavni='', po_priloha='', po_napoj='', ut_polevka='', ut_' at line 4chyba při vkládání!
Akacko
Profil
fantomas222
Před tímto po_polevka='', po_hlavni='', po_priloha='', nemáš něco v pořádku. Neporadím co, to bys musel ještě ukázat ten dotaz.
fantomas222
Profil
Před tímto po_polevka='', po_hlavni='', po_priloha='', nemáš něco v pořádku. Neporadím co, to bys musel ještě ukázat ten dotaz.




if ($akce==4)
 {
 
 extract($_POST);
 foreach ($_POST as $a => $b)

 
 $insert=
 "
 INSERT into aktuality 
 SET

info='$info',
po_polevka='$po_polevka',
po_hlavni='$po_hlavni',
po_priloha='$po_priloha',
po_napoj='$po_napoj',
ut_polevka='$ut_polevka',
ut_hlavni='$ut_hlavni',
ut_priloha='$ut_priloha',
ut_napoj='$ut_napoj',
st_polevka='$st_polevka',
st_hlavni='$st_hlavni',
st_priloha='$st_priloha',
st_napoj='$st_napoj',
ct_polevka='$ct_polevka',
ct_hlavni='$ct_hlavni',
ct_priloha='$ct_priloha',
ct_napoj='$ct_napoj',
pa_polevka='$pa_polevka',
pa_hlavni='$pa_hlavni',
pa_priloha='$pa_priloha',
pa_napoj='$pa_napoj',
od='$od',
do='$do',

     
 "
 ;
 
 $insert=mysql_query($insert);
 echo mysql_error();
 $insert ? header("location:news.php") : die("chyba při vkládání!");
 }
fantomas222
Profil
tak už to mám....

$insert=
"INSERT into aktuality SET

info='$info',
po_polevka='$po_polevka',
po_hlavni='$po_hlavni',
po_priloha='$po_priloha',
po_napoj='$po_napoj',
ut_polevka='$ut_polevka',
ut_hlavni='$ut_hlavni',
ut_priloha='$ut_priloha',
ut_napoj='$ut_napoj',
st_polevka='$st_polevka',
st_hlavni='$st_hlavni',
st_priloha='$st_priloha',
st_napoj='$st_napoj',
ct_polevka='$ct_polevka',
ct_hlavni='$ct_hlavni',
ct_priloha='$ct_priloha',
ct_napoj='$ct_napoj',
pa_polevka='$pa_polevka',
pa_hlavni='$pa_hlavni',
pa_priloha='$pa_priloha',
pa_napoj='$pa_napoj',
od='$od',
do='$do' ";


Jsem měl ještě dole čárku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: