Autor Zpráva
ZdenekN
Profil *
Zdravim,
netusite nekdo jak by slo napriklad podobne jako prikazem INCLUDE v PHP vlozit do stranky jinou html stranku z podadresare? Problem je vsak v tom, za tato vkladana stranka(y) ma v sobe obrazky a dalsi odkazy, smerujici relativni cesou na obsah ve stejnem adresari.

Proste kdyz chci vlozit stranku, obsahujici napriklad <img src="neco.gif"> do stranky v jinem adresari, tak po pouziti prikazu INCLUDE se tato cesta k obrazku nezmeni a prohlizec hleda obrazek ve spatnem podadresari. V adresari se skryptem, do ktereho byla stranka vlozena.

Neexistuje neco jako starem dobrem prikazovem radku prikaz GOTO? :-)
Jack Finger
Profil
Nevím, jestli jsem to pochopil, ale jestli ano, tak odpověď:
já to řeším přes
define('ABS_DIR', 'http://wwwmojeadresa.cz/'); // podobně definuju třeba i ROOT_DIR ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT]), nebo IMG_DIR (http://www.mojeadresa.cz/images/)
a pak v kódu jen např.: <img src="<?php echo IMG_DIR; ?>neco.gif">
ZdenekN
Profil *
No, to by bylo sice ono, ale problem je v tom, ze nacitane stranky jsou .htm (ne php) a ze adresa k obrazkum je jiz pevne dana u nekolika set stranek. Navic nechci ve vsech strankach menit adresu na ../neco/.., protoze by uz nesli zase zobrazit primo zadanim jejich presne adresy v prohlizeci.

Nelze tedy nejakym prikazem docasne zmenit aktualni adresar? Neco jako by se DOSu udelalo:

cd clanky - skok do podadresare
mujprogram.exe - spusteni nejakeho programu
cd.. - navrat do vychoziho adresare
BetaCam
Profil
Tak taky nevím jestli sem to dobře pochopil, ale nestačilo by ti například prosté použití tagu <base>

tedy například :

<base href="http://example.com/podadresar">

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: