Autor Zpráva
Watchcik
Profil *
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se dá udělat podmínka, jestliže nuživatel má IE, tak se načte ie.css a jestliže má ff načte se ff.css a jhestli ma operu tak se nacte o.css? Díky
Měsíček
Profil
Nejlepší způsob pomocí

Podmíněných komentářů

a nebo potom pomocí skriptů PHP kde se zjistí jaký kdo má prohlížeč a teprve potom se mu pošle příslušný CSS soubor.
Matty
Profil
Watchcik
Podmíněné komentáře jsou jen IE a !IE.
Tady kus PHP scriptu z mého webu:
$prohlizec = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
if (preg_match("/\bMSIE\b/i", $prohlizec)) { //Když obsahuje MSIE, tak vypíše kód pro IE
 echo " <link rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" href=\"css/ie.css\">";
} else { //Když ne
 echo " <link rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" href=\"css/ff.css\">";
}

Dá se to ještě upravit, aby to reagovalo na ostatní prohlížeče.
Watchcik
Profil *
Matty
díky, zkusím to
Akacko
Profil
co použit podmíněné komentáře?
Není to sice PHP, ale podle mě je to lepší řešení.
Nox
Profil
Pro operu lze použít zápis
<link rel="stylesheet" href="..." type="text/opera" />
s podmíněnýma komentářema pro IE tak už víceméně standardní styly budou jen pro FF a nějaký ty zbytkový..no...
Watchcik
Profil *
Nox
to
<link rel="stylesheet" href="..." type="text/opera" />
se načte jen v opeře?
Str4wberry
Profil
Reakce na Watchcika:
Je tak náročné si to vyzkoušet?
Watchcik
Profil *
Str4wberry
Nemám operu
Bubák
Profil
Str4wberry
Reakce na Watchcika:
Je tak náročné si to vyzkoušet?

To by musel zkoušet všechny prohlížeče, které umí CSS, třeba prohlížeče založené na KHTML/Webkit se chovají odlišně, podle toho, jestli je CSS v tagu STYLE, nebo přilinkován. Připravovaná Opera 9.5x tuhle vychytávku nepodporuje.
http://browsershots.org/http://teststranek.kvalitne.cz/konqueror-opera /
kajaman
Profil
dotaz k tématu: proč psát různé .css pro různé prohlížeče?
Watchcik
Profil *
kajaman
Protože třeba nejdebilnější prohlížeš IE je stále nejrozšířenější (80%...) a oproti FF a opeře (které zobrazují stránku téměř stejně) je rozdíl opravdu veliký
kajaman
Profil
jj, já vím, že je třeba stylovat pro různé prohlížeče. Já se ptám, proč různé .css soubory.
Davex
Profil
Watchcik
Máš nějaké zastaralé údaje. IE6 má v současné době podle Toplistu podíl jen 28 % a IE7 podíl 30 %. Nejvhodnější řešení je přilinkování opravného stylu pro IE6 pomocí podmíněných komentářů. Řešení pomocí PHP je nevhodné, protože si nemůžeš nikdy být jist tím, že se zobrazovaná stránka bude pokaždé načítat přímo ze serveru. V cestě může být třeba proxy cache, která pak může klientům servírovat chybně ostylovanou stránku.
Watchcik
Profil *

jj, já vím, že je třeba stylovat pro různé prohlížeče. Já se ptám, proč různé .css so

je to praktičtější nemyslíš?
Jan Tvrdík
Profil
je to praktičtější nemyslíš?
To si rozhodně nemyslím. Pokud budeš chtít udělat změnu, tak ji budeš muset dělat na více místech. Podle mě je ideální řešení mít jeden hlavní styl pro moderní prohlížeče a přes podmíněné komenáře připojit nějaký "ie-fix-styl".
Timy
Profil
Co staré webylonské řešení?
ondrej012
Profil
ja nechapem tomu zapisovaniu...vlastne ničomu
Keeehi
Profil *
pokud ti stačí rozlišit IE odostatních tak použij:
	font-size: 15px; (pro operu a ostatní)
	_font-size: 14px; (pro ie)

pokud to takto napíšeš pod sebe, prohlížeče si berou to poslední. Jenže opera a další nezná _, takže celý řádek ignoruje => 15px. Exploreru je jedno jesli to _ začíná,takže je proněj poslední řádek se 14px.

ještě poznámka. Myslím, že toto jsem našel na www.jakpsatweb.cz
Měsíček
Profil
Reaguji na Keeehiho:

Myslím, že hacky tohoto typu "nejsou nutné".
ondrej012
Profil
Keeehi
skusil soom to tak spravit ale nepomohlo...zväčšil som pre operu a zväčšilo sa aj v IE...a ešte to je iba pre CSS alebo aj HTML a spol?
ondrej012
Profil
už to ide :-D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: