Autor Zpráva
tssk
Profil *
Ahoj,

nevím jestli to patří do této sekce nebo do sekce o MySQL, ale týká se to obou technologií.

Mám následující problém, po zkopírování aplikace na hosting mi dělají problémy velká, malá písmena v názvu tabulek při provádění dotazu INSERT. Když jsem to psal, tak jsem to psal laxně, tzn. mám tabulku Klub, jednou jsem psal klub do dotazu, podruhé Klub - po zkopírovaní na hosting toto dělalo problémy, protože vždy v jednom případě vyhlásil chybu, že tabulku nezná. Čili toto jsem upravil ve všech souborech a dotazech, abych všude měl názvy tabulek s velkým počátečním písmenem - stejně jako v DB.

Jenže nyní, když už se mi podařilo dostat na hosting kompletní databázi i s triggery problém přetrvává u 2 tabulek, kde se právě používají triggery pro vytvoření primárního klíče - čili se spouští před dotazem insert. Když mám nyní vše velkým a chci v aplikaci přidat záznam do tabulky Klub, tak na mě vypadne chybová hláška Table klub ( s malým) doesnt exists. Říkám si co je to za blbost, tak znovu zkontroluju kód jestli tam mám opravdu název tabulky s velkým písmenem - ano mám. Čili si říkám zkusím změnit v databázi název tabulky na klub (s malým). Změním, vyplním daný formulář, odešlu znovu a hle vyskočí na mě hláška table Klub (s velkým) doesnt exist.

Tak tomu přestávám úplně rozumět, když mu změním co mu vadí, tak po mě chce to původní a opačně. Jak je to možné? Toto se děje pouze u 2 tabulek, kde jsou ty triggery i když si myslím, že to s tím nemá spojitost. Na localhostu, vše funguje jak má.

Může mi prosím někdo poradit v čem je problém mě to hlava už nebere a nerozumím tomu :-(. Navíc to potřebuju vyřešit..
nightfish
Profil
to vypadá, jak kdyby jsi měl v triggeru tu tabulku napsanou špatně a ve skriptu dobře
takže znovu zkontrolovat, případně trigger smazat a vytvořit znovu
tssk
Profil *
No taky jsem si myslel, jenže když mám název tabulky Klub s velkým, a podívám se do triggeru - je tam také Klub s velkým, když změním v DB na klub, a podívám se do triggeru tak tam je taky klub..zajímavé..

Navíc trigger nechci moc mazat protože mi dalo dost práce ho dostat vůbec na ten hosting - navíc ho tam nedostanu osobně - nemám na to práva, takže to dělá správce. Ještě k tomu se jedná o školní server, takže nechci pořád otravovat asistenta, aby jsi hrál s importem mojí DB..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: