Autor Zpráva
Wojt@
Profil *
Když v níže uvedeném příkazu vyberu MySQL data, v jakých proměnných jsou uloženy (v tabulce jsou sloupce id, jmeno, opravneni a online)?
 
Příkaz:
         $select_p2 = "SELECT * FROM m_uzivatele WHERE aktivni='ano'";
         $select_v2 = mysql_query($select_p2);
         $select_z2 = mysql_fetch_array($select_v2);

Zkoušel jsem:
   
         $select_z2[nějakýčíslo]["jmeno"]
Joker
Profil
Wojt@
fetch_array vrací vždycky jen jeden řádek, takže:
$select_z2["jmeno"]
Joker
Profil
Mimochodem:
v tabulce jsou sloupce id, jmeno, opravneni a online
...
SELECT * FROM m_uzivatele WHERE aktivni='ano'

Chybka? Předpokládám, že aktivni = online

Další dvě poznámky:
1. Doufám, že sloupec online je výčet a ne VARCHAR
2. SELECT * není "dobrý zvyk". Raději: SELECT id, jmeno, opravneni WHERE online='ano'
Wojt@
Profil *
sorry, je tam i sloupec aktivni, zapoměl jsem na něj; sloupec online je varchar z funkce time(); podle toho se počítá online-offline
Wojt@
Profil *
Tak znovu: Chci výpis zaregistrovaných lidí z databáze, který by obsahoval informace ze sloupců "id, jmeno, opravneni a online".
Moje řešení však nefungovalo:
 $select_p2 = "SELECT * FROM m_uzivatele WHERE aktivni='ano'";
 $select_v2 = mysql_query($select_p2);
 $select_z2 = mysql_fetch_array($select_v2);
$x = "1";
$y = "1";
$lidi = array();
$pocet = "0";
while($x<10000){
if($select_z2[$x]["jmeno"] != ""){

$lidi[$y]["id"] = $select_z2[$x]["id"];
$lidi[$y]["jmeno"] = $select_z2[$x]["jmeno"];
$lidi[$y]["opravneni"] = $select_z2[$x]["opravneni"];

if($select_z2[$x]["online"] != ""){
 $time = time();
 $online3 = $time-$select_z2[$x]["online"];
 if($online3 > 300){
 $online2 = "nepřihlášen";
 }else{
 $online2 = "přihlášen";
 }
 }else{
 $online2 = "Uživatel ještě nikdy nebyl přihlášený";
 }
$lidi[$y]["online"] = $online2;
echo $select_z2[$x]["jmeno"]."<br>";
$pocet++;
$y++;

}

$x++;
}
?>
<h1>Seznam učivatelů</h1>
<ul>
<?php
$z = "1";
while($pocet<$z+1){
?>
<li><a href="index.php?go=ome&jmeno=<?php echo $lidi[$z]["jmeno"]; ?>">
<?php echo $lidi[$z]["jmeno"]; ?></a>(<?php echo $lidi[$z]["opravneni"]; ?>) - <?php echo $lidi[$z]["online"]; ?></li>



<?php 
$z+1;
}
?>

</ul><br>
<?php
}


Poradí někdo prosím jak na to?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0