Autor Zpráva
Jupíí
Profil
Ahoj. Ještě jsem to nedělal a nejsem si jistý s jednou věcí. Když v php udělam formulář a chci udělat že pokud budou všechny věci které se doplní pravda tak mě to přesměruje. ve formuláři jsou tato okna a proménné Jmeno, Prijmeni, id_cislo, heslo. Když pak udělám toto :

<?
$Jmeno_2 = "Pepí";
$Prijmeni = "Cvok";
$id_cislo_2 = "54";
$heslo_2 = "b4c4"
if(($Jmeno == $Jemno_2) && ($Prijmeni == $Prijmeni) && (id_cislo == $id_cilso_2) && ($heslo == $heslo_2)) { echo "Všechy údaje ok" }
?>

Šlo by to zapsat i tako Mělo by mi to zobrazit jen pokus je vše OK je to dobře nějak mi to nefunguje.
Předem díky
orava
Profil
chyb je tam habaďúra
if(($Jmeno == $Jemno_2) && ($Prijmeni == $Prijmeni) && ($id_cislo == $id_cilso_2) && ($heslo == $heslo_2)) { echo "Všechy údaje ok" }

to prijmeni sa bude stale rovnat tak to ani nemusi byt
souki
Profil
$Jemno_2 nahrad za $Jmeno_2
$Jmeno a podobne nahraď za $_REQUEST['Jmeno']
vertigo4
Profil
Jupíí
Ještě jsem to nedělal a nejsem si jistý s jednou věcí.
tohle ale není sexuální poradna... ;-)

<?
$Jmeno_2 = "Pepí";
$Prijmeni = "Cvok";
$id_cislo_2 = "54";
$heslo_2 = "b4c4";
if(($Jmeno = $Jemno_2) && ($Prijmeni = $Prijmeni) && (id_cislo = $id_cilso_2) && ($heslo = $heslo_2))  echo "Všechy údaje ok" ;
?>
orava
Profil
vertigo4
mal si tam chybu!
A preco iba jedno rovnitko?
Jupíí
Profil
Píše mi to : Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:\apache\htdocs\moje_php\index.php on line 15
Jupíí
Profil
Nevíte kde je mám pbbě ty uvozovky
Ssob
Profil
chybí ti středík za "Všechy údaje ok"
Jupíí
Profil
tentam mám
Jupíí
Profil
<html>
<body>
Jméno : <input type="text" name="Jmeno">
Příjmení : <input type="text" name="Prijmeni">
ID číslo : <input type="text" name="id_cislo">
Heslo<input type="text" name="Heslo">
<input type="submit"name="Odeslat" value="Odeslat">

<?php
$Jmeno_ok = 'Ondra';
$Prijmeni_ok = 'Záruba';
$id_cislo_ok = '3545';
$Heslo_ok = 'b4b5';

if(($Jmeno == $Jmeno_ok) && ($Prijmeni == $Prijmeni_ok) && ($id_cislo == $id_cislo_ok) && ($Heslo == $Heslo_ok)) { 
echo "ALLr OK" };
?>
</body> 
</html>


Kde mám chybu hlá sí mi to : Parse error: parse error, expecting `','' or `';'' in c:\apache\htdocs\moje_php\index.php on line 15
Matty
Profil
Jupíí
echo "ALLr OK"; - tady má být, né za }
Jupíí
Profil
JJ už to ale stejně to pořád nefuguje když vyplním formulář zprávně nic se nestane

Kod:

<html>
<body>
<form action="index.php">
Jméno : <input type="text" name="Jmeno">
Příjmení : <input type="text" name="Prijmeni">
ID číslo : <input type="text" name="id_cislo">
Heslo<input type="text" name="Heslo">
<input type="submit"name="Odeslat" value="Odeslat">
</form>
<?php
$Jmeno_ok = Ondra;
$Prijmeni_ok = Záruba;
$id_cislo_ok = 3545;
$Heslo_ok = b4b5;

if(($_POST['Jmeno'] == $Jmeno_ok) && ($_POST['Prijmeni'] == $Prijmeni_ok) && ($_POST['id_cislo'] == $id_cislo_ok) && ($_POST['Heslo'] == $Heslo_ok)) { 
echo "ALLr OK"; }
?>
</body> 
</html>
Matty
Profil
Jupíí
Proč si to zas změnil? $Jmeno_ok = 'Ondra'; - patří do uvozovek. Stejně tak u dalších.
Jupíí
Profil
už mi to funguje Proč si to zas změnil? $Jmeno_ok = 'Ondra'; - patří do uvozovek. Stejně tak u dalších.

i bez uvozovek
Jupíí
Profil
Potom mám tento script :

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<head>
<body>
<form action="index.php" method="post" >
Jméno : &nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="Jmeno" id="Jmeno"><br><br>
Příjmení :&nbsp;<input type="text" name="Prijmeni"><br><br>
ID číslo : &nbsp;<input type="text" name="id_cislo"><br><br>
Heslo : &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="text" name="Heslo"><br><br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbs p;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="submit"name="Odeslat" value="Odeslat"></form>

<?php
$Jmeno_ok = Ondra;
$Prijmeni_ok = Záruba;
$id_cislo_ok = 3545;
$Heslo_ok = b4b5;

$Jmeno_ok2 = Pepa;
$Prijmeni_ok2 = Cvok;
$id_cislo_ok2 = 5485;
$Heslo_ok1 = b4b4;

if($_POST['Jmeno'] == $Jmeno_ok && $_POST['Prijmeni'] == $Prijmeni_ok && $_POST['id_cislo'] == $id_cislo_ok && $_POST['Heslo'] == $Heslo_ok) { 
echo include "index.php"; }
elseif($_POST['Jmeno'] == $Jmeno_ok2 && $_POST['Prijmeni'] == $Prijmeni_ok2 && $_POST['id_cislo'] == $id_cislo_ok2 && $_POST['Heslo'] == $Heslo_ok2) { 
echo include "index.php"; };

?>
</body> 
</html>


A když ale zadám jméno Pepa a Příjmění Záruba tak mi to taky veme já bych potřeboval aby to šlo jen pokud bude kombinace správná
suky
Profil
Jupíí
Uvozovky, tedy spise apostrofy pouzivej, jinak se jedna o konstantu!
Jupíí
Profil
suky
Ok ale ted bych spíš potřebavoal vyřešit #15
Matty
Profil
Jupíí
Nevim, zda to tim může být, nicméně to je blbě:
1. $Heslo_ok2 - neexistuje.
2. před include() neni echo.
3. za } nemá středník co dělat.
4. zkus to s uvozovkami (apostrofy).
Jupíí
Profil
Nedalo by to předělat aby pokud se mi bude alespoň jedna podmínka rovnat tak se mi topřesměeuje na index.php jinka ne????
Matty
Profil
Jupíí
Samozřejmě. Nahraď && tímhle ||.
Ssob
Profil
Jupíí
Dalo, uzavři obě podmínky (celé) do závorek a mezi ně dej ||. Tak:

if (($_POST['Jmeno'] == $Jmeno_ok && $_POST['Prijmeni'] == $Prijmeni_ok && $_POST['id_cislo'] == $id_cislo_ok && $_POST['Heslo'] == $Heslo_ok) || 
                         ($_POST['Jmeno'] == $Jmeno_ok2 && $_POST['Prijmeni'] == $Prijmeni_ok2 && $_POST['id_cislo'] == $id_cislo_ok2 && $_POST['Heslo'] == $Heslo_ok2)) 
      echo include "index.php";
Jupíí
Profil
orava
souki
vertigo4
Ssob
Matty

Moc vám všem děkuji už mi to funguje

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0