Autor Zpráva
Vavroch
Profil
Zdravím
Mám takovýto problém,chtěl bych zapsat data do souboru,tyto data budou předávaná formulářem,jelikož ale bude možné zapisovat volitelně do 3 sekcí ,tak nevím,jak toto vyřešit,abych nemusel pro každou sekci dělat samostatný formulář,napadlo mne dát na výběr z roletkového menu danou sekci,do které chce uživatel data vložit ale nevím,jak to prakticky provést,aby se na zaákladě výběru v roletkovém menu vložila zpráva do zprávné sekce?

Tušíte někdo jak toto vyřešit,či kde se o tom píše?

A ještě jedna věc, pokud zapisuji pomocí php do souboru data obahující html tagy(možné si představit jako zmiňované novinky na webu) je možné je také nějak efektivně ze souboru mazat,pokud nechci použít Mysql databázi?

Děkuji za každou odpověd.
srigi
Profil
Kceš do toho suboru iba zapisovať, alebo požaduješ aj prepisovanie už existujúcich záznamov. Ak by si iba appendoval, myslím, že sa to výrazne zjednoduší. Vtedy by postačila iba jednoduchá mágia so strpos(), fseek() a fwrite().

K tomu druhému, tagy si do súboru ukladaj normálne (nefiltruj), pri výpise ich orežeš pomocou html_special_chars().
Mastodont
Profil
srigi
Funkce html_special_chars nic neořezává, ale převádí na entity. Ořezává strip_tags.
srigi
Profil
Mastodont
Jop, to vies pisanie do fora so sefom za chrbatom :D
Vavroch
Profil
Chci pouze připisovat data na konec souboru(ale každá sekce bude mít jeden takový soubor a já potřebují dát na výběr uživateli,do které sekce to chce připsat),s tím mazáním jsme se ale nepochopili:)..měl jsme na mysli mazání celého useku kódu,který vytváří danou novinku,tj např text obalený v divu,to bych vždy potřeboval umazat...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: