Autor Zpráva
Mara
Profil *
potrebuju radu.
mam galerii s uploadem a potreboval bych nejak udelat,aby kdyz kdokoli prida fotku,tak aby se radila na zacatek a ne na konec.
dekuji moc.
Kalby
Profil
no jelikoz si moc nepopsal jak ji mas udelanou tak ti asi nekdo tezko pomuze, mas seznam fotek v databazi, nebo jenom ciste uploadujes fotky do adresare, jestli je to tahle moznost tak by to slo udelat tak ze bys fotkam dava vzestupne jmena, pak by se to snadno dalo radit
Mara
Profil *
no jelikoz si moc nepopsal jak ji mas udelanou tak ti asi nekdo tezko pomuze, mas seznam fotek v databazi, nebo jenom ciste uploadujes fotky do adresare, jestli je to tahle moznost tak by to slo udelat tak ze bys fotkam dava vzestupne jmena, pak by se to snadno dalo radit

jo,mam to,ze to nahraju do slozky a pak to cte uz z toho ty fotky.
no,tak to funguje kdyz ty jmena prejmenuju vzestupne.
ale ja potrebuju aby se to radilo od nejnovejsiho a ne podle jmena.
dam priklad : kdyz kdokoli nahraje nejakou fotku(treba i s nazvem 15sasdaa.jpg) tak aby se objevila na zacatku a ne na konci.


galerie.php :
<?php
include_once("config.php");
?>

<body bgcolor="#332814">

<div align="left">
<?
$slozka = dir("$path");
while($file=$slozka->read()) {
$jpg_test=explode(".", "$file");
if ($jpg_test[1]=="jpeg" || $jpg_test[1]=="jpg" || $jpg_test[1]=="JPG")
{
echo "<a href=\"$path/$file\" rel=\"lightbox[skupina]\"><img src='nahled.php?nahled=$file' border=0 alt='$file'></a>\n";
}
}
$slozka->close();

?>
</div>

nahled.php :
<?php

include_once("config.php");

$size = getimagesize($path."/".$_GET["nahled"]);
$src_width = $size[0];
$src_height = $size[1];
$typ_zdroje = $size[2];
Header("Content-type: image/jpeg");

$src = imagecreatefromjpeg($path."/".$_GET["nahled"]);
$dst = imagecreatetruecolor($width,$height);
ImageCopyResampled($dst, $src, 0, 0, 0, 0, $width,$height,$src_width,$src_height);
imagejpeg($dst,'',$kvalita);
imagedestroy($src);
imagedestroy($dst);

?>

example_index.php :
<html>
<head>
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
</head>
<body>
<?
include("galerie.php");
?>
</body>
</html>
Kalby
Profil
no vsak asi si me nepochopil, kdyz budes fotkam davat postupne jmena 1.jpg,2.jpg,3.jpg,4.jpg tak pak snadno zjistis ze 4.jpg ma bejt jako prvni
Mara
Profil *
no vsak asi si me nepochopil, kdyz budes fotkam davat postupne jmena 1.jpg,2.jpg,3.jpg,4.jpg tak pak snadno zjistis ze 4.jpg ma bejt jako prvni

to by taky tak slo.
a jak mam udelat,aby se automaticky ty fotky prejmenovali ?
tedka kdyztam nahraji pes upload fotku,tak nazev zustane stejny
Mara
Profil *
nebo,jak mam udelat,aby se my ty fotky radily od nejnovejsi ho?
Medvídek
Profil
a jak mam udelat,aby se automaticky ty fotky prejmenovali ?
tedka kdyztam nahraji pes upload fotku,tak nazev zustane stejny


Vždyť název fotky př uploadu už si můřeš ve skriptu udělat jaký chceš, ba dokonce je to i nezbytné kvůli duplicitě :)


Já mam třeba:

$cas=StrFTime("%H-%M-%S", Time());
$datum=StrFTime("%Y-%m-%d");
$jmeno=$_FILES['myfile']['name'];
$nazev=$datum."-".$cas."-".$jmeno;
$nazev = Str_iReplace(" ","-",$nazev);
$target_path = "fotky_hraci/".$nazev;
@move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path)
[/pre]
matak
Profil
k filtrování a procházení obrázků v adresáři bych zkusil tohle

http://www.webfaq.cz/clanek/Rekurzivni-prochazeni-adresaru-s-filtrem-s ouboru

všechny soubory odpovídající filtru se načtou do pole, do kterého bych také ukládal čas vytvoření souboru zjištěného funkcí filemtime, celé pole bych pak seřadil podle času vytvotření
Mara
Profil *
Vždyť název fotky př uploadu už si můřeš ve skriptu udělat jaký chceš, ba dokonce je to i nezbytné kvůli duplicitě :)


Já mam třeba:

$cas=StrFTime("%H-%M-%S", Time());
$datum=StrFTime("%Y-%m-%d");
$jmeno=$_FILES['myfile']['name'];
$nazev=$datum."-".$cas."-".$jmeno;
$nazev = Str_iReplace(" ","-",$nazev);
$target_path = "fotky_hraci/".$nazev;
@move_uploaded_file($_FILES['myfile']['tmp_name'], $target_path)


Diky moc za radu.
tady je muj upload : http://bikepark.nazory.cz/upload.txt
jak to tam mam zmenit?co tam mam pripsat aby to fungovalo?

u tohoto neni potreba db knihovna?
Medvídek
Profil
samozrejme, ze si to ukladam do db :) jinak stránka nenalezena :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: