Autor Zpráva
wrestler
Profil
ahoj kamarádi.
nevím, jestli to je z celodenního zírání do kódu, každopádně nemůžu odhalit chybu v následujícím cyklu:

$adr = "./";
$obrazek = scandir($adr);

for($i=0; $i<count($obrazek); $i++){
  $stary = $adr.$obrazek[$i];
  $novy = strtolower($stary);
  if($obrazek[$i] != "." and $obrazek[$i] != ".."){
    
    rename($stary, $novy);
    
  }
}


můj úmysl je prostě proskenovat složku a všechny názvy všech souborů a složek přepsat na malá písmena, nicméně na localhostu mi to nechce jet... nevíte, prosím, kde je problém?

dík
vydrus
Profil
Zkus to dát na web... třeba na ic.cz, podporuje php 4 a 5
wrestler
Profil
ic snad blokuje rename() ?

Warning: rename(./fotky/P1010131.JPG,./fotky/p1010131.jpg) [function.rename]: Permission denied in /home/free/ic.cz/k/kesspess/root/www/try/galerie.php on line 477


nebo jsou špatně argumenty fce?
Měsíček
Profil
if(($obrazek[$i] != ".") and ($obrazek[$i] != "..")){


Jinak podle poslední chyby soudím, že nemáš dostatečná práva pracovat se soubory (chmod předělej na 777).
wrestler
Profil
Měsíček
EDIT: ty závorky by snad neměly být jádro problému nebo... ?
Měsíček
Profil
Můžeš vyzkoušet .. pokud se nemýlím tak and je pod hierarchií naproti != má větší přednost takže může dojít k nečekaným a z pravidla špatným výsledkům.
wrestler
Profil
tak, důvodem byl opět chmod...
díky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.