Autor Zpráva
TC
Profil *
Rad bych se zeptal na problem s cestinou ve fci substr() - vraci "nesmysly" - napriklad substr("ěščřžýáíé",0,5) vrati "??",
vite nekdo, jak tenhle problem resit ?

Diky moc.
Mike8748
Profil
pokud pro cestinu pouzivas kodovani utf8, tak je treba pouzit multibyte funkce, tedy mb_substr
TC
Profil *
Diky moc, uz to bezi :-).
Jalovec
Profil *
Mě stejně i mb_substr() nebo iconv_substr() háže blbosti. Může mi to prosím někdo osvětlit co s tím? Kódování mám všude utf-8.
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
     <?php
    $neco="ěšaččšřčžřýžáýžíáýé";
    echo mb_substr($neco,0,6);
    ?>
</body>



Omlouvám se, vyřešeno stačí:
echo mb_substr($neco,0,6,'UTF-8');
třeba to někomu pomůže
Alphard
Profil
Jalovec:
Pro upřesnění doplním, že relevantní kódování je to, v jakém je soubor uložen (nastavení editoru), nikoliv to, co tvrdíte v meta tagu (to může ovlivnit vykreslení v prohlížeči, ale jinak nehraje sebemenší roli).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: