Autor Zpráva
Bones
Profil
board.php

<html> 
<head> 
<title></title> 
<link rel=StyleSheet href="/s.css" type="text/css"> 
</head> 
<body><div align="center"><H4>Sem můžete vložit záznam</H4></center>
<div align="left"><table width="520" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0"> 
<tr> 
<td> 
<form method="post" action="board.php"> 
<table border=0 width=10% cellspacing=0 cellpadding=0> 
<tr> 
 <td> 
  jméno: 
 </td> 
 <td> 
  <input type="text" name="meno" size="20"> 
 </td> 
</tr> 
<tr> 
 <td> 
  email:
 </td> 
 <td> 
  <input type="text" name="mail" size="20"> 
 </td> 
</tr> 
<tr> 
 <td> 
  http:// 
 </td> 
 <td> 
  <input type="text" name="web" size="30"> 
 </td> 
</tr> 
<tr> 
 <td colspan=2> 
text:&nbsp;&nbsp;&nbsp;<textarea name="odkaz" cols="30" rows="3" wrap=virtual></textarea> 
 </td> 
</tr> 
<tr> 
 <td colspan=2 align=center> 
  <input type="submit" value="Submit"> 
 </td> 
</tr> 
</table> 
</form> 
</td></tr> 
<tr><td> 
<? 
 if (($meno=="") and ($mail=="") and ($odkaz!="")) 
 { 

 } 
 if (($meno!="") or ($mail!="")) 
 { 
  $meno=strip_tags($meno); $mail=strip_tags($mail); $web=strip_tags($web); 
  $odkaz=strip_tags($odkaz,"<|>,<>,<*>"); $odkaz=nl2br($odkaz);  
 } 

 if (($mail!="") and ($meno!="")) {$mail="|<a href=mailto:$mail>$mail</a>";} 
   else {$mail=""; } 

 if ($web!="") {$web="|<a href=http://$web>$web</a>";} 
   else {$web="";} 

 if (($meno!="") or ($mail!="")) 
 { 
  $old = @fread(@fopen("board.dat","r"),@filesize("board.dat")); 

  //nastavit formatovanie odkazov 
  $new = "<hr color=black>".date("d.n.Y")." &nbsp;$meno&nbsp;$mail&nbsp;$web<br><br>$odkaz\n"; 

 $old = $new.$old; 
  $f = fopen("board.dat","w"); 
  fputs($f,$old); 
  fclose($f); 
 } 
include("board.dat"); 
?> 
</td></tr> 
</table> 
</body> 
</html>


board.dat je prazdny a chmod ma 777

ten kod ma byt toto:
http://www.jaknaweb.com/script-ukazka/215/board-bez-podpory-mysql-2

ale mne sa to tam nenapise ked to odoslem.. neviete preco?
Akacko
Profil
Bones
Odstraň ty zavinače a napiš sem, jake to piše chyby.
Bones
Profil
Ono to nepise ziadne chyby.. kliknem na odoslat a nic sa nestane.. ako keby sa dal refresh ..a ake zavinadze?
Bones
Profil
myslis toto?

$old = @fread(@fopen("board.dat","r"),@filesize("board.dat")); 
Akacko
Profil
Bones
Jo. Ty znaky umlčí errory.

Můžeš ještě uplně nahoru připsát toto:
error_reporting(E_ALL|E_STRICT);
  ini_set('display_errors', 'on');
Bones
Profil
uz tam neni ani jeden zavinac a nejde to.. a hento ked dam celkom hore tak na stranku kde mam ten board sa hore napise toto
error_reporting(E_ALL|E_STRICT); ini_set('display_errors', 'on');  
Akacko
Profil
Bones
Je to PHP kód tak ho samozřejmě musíš dat do
 <?php ?>
Bones
Profil
sak to ja viem len som si precital ze
uplně nahoru :D:D:D
Bones
Profil
ale ono to ajtak nejde
a pise to toto:

Notice: Undefined variable: meno in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 53

Notice: Undefined variable: mail in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 53

Notice: Undefined variable: odkaz in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 53

Notice: Undefined variable: meno in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 57

Notice: Undefined variable: mail in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 57

Notice: Undefined variable: mail in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 63

Notice: Undefined variable: web in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 66

Notice: Undefined variable: meno in /www/net/m/mcmini.net/web/board.php on line 69
Mastodont
Profil
Česky to znamená, že nemáš definované proměnné.
Bones
Profil
a ktore?
Akacko
Profil
Bones
Ty které ti to vypisuje, Ty neumíš anglicky jazyk? Ty upozornění co jsi sem poslal tak pišou, která proměnná není definována a na kterém řádku.
Bones
Profil
toto?
 if (($meno=="") and ($mail=="") and ($odkaz!="")) 

sak ked tam nieco napisem tak kazda sprava bude vizerat tak isto ..rovnake meno, mail a odkaz
//edit: uz som to tam napisal a ajtak to nejde
Mastodont
Profil
Bones
Hele, jak je to dlouho, co ti tu lidé doporučovali, aby ses PHP naučil, třeba podle seriálu na linuxsoft.cz - tři měsíce to budou, že?? To si fakt myslíš, že tu budeš rok nebo dýl strašit a ptát se na základní věci?
Bones
Profil
ja som si tam uz par dielov precital..ale nikde tam neni napisane ze ako toto opravit a preco to nejde
Akacko
Profil
Bones
Tak bych ti doporučoval přečíst si více dilů. A začít můžeš třeba tímto. Jsem si docela jist, že se ti hodnota z formuláře jen tak neuloží do proměnných $meno, $mail, $odkaz.
Mastodont
Profil
Akacko
Jen tak ne, ale za určitých okolností ano. A to právě patří k základu PHP.
Akacko
Profil
Mastodont
To je jasné, jen jsem jsem se o tom nezmínil abych mu v tom třeba neudělal ještě větší zmatek.
Bones
Profil
to som si uz cital ale neni tam napisane ze preco sa to tam nezapise ..tam je len ze co som vyplnil
Nox
Profil
to som si uz cital
O tom by šlo s úspěchem pochybovat;)

"Kterou metodu vybrat je otázka pro programátora. Pro jemnější rozlišení jsou v PHP kromě pole $_REQUEST rovněž pole $_GET a $_POST, která se naplní proměnnými v případě, že formulář byl odeslán metodou GET nebo POST. Což se hodí v případě, kdy budete chtít mezi těmito metodami rozlišovat."
Bones
Profil
co si tim chcel povedat? sak ja v kode $_GET a $_POST nemam
Nox
Profil
Bones
Eh? No právě...
A obří nápověda - var_dump($_POST);
Akacko
Profil
Bones
Mohl bys vyzkoušet google. Pak bys našel pár příkladů.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: