Autor Zpráva
jakubroz
Profil
Ahoj,
Budu dělat profily uživatelů a nevim jak na fotky(co nejlépe)
Mohli by jste mi prosím teoreticky vysvětlit jak udělat, aby si uživatel k profilu mohl přidávat foto?
Asi bych to uložil do databáze(názvy) a pak je ze složky vypisoval, ale určitě to nekdo dokáže líp. A nebo si to myslim uplně špatně.

Tak dik za vysvětlení.
Michi
Profil *
Uploaduj to do složky třeba fotky a pojmenovanej podle id uživatelů.
jakubroz
Profil
no tak nevim jak si to myslel, ale jako uživatele můžu pojmenovat pouze 1 fotku.
Str4wberry
Profil
Uživatelům vytvoř složky, do kterých si budou nahrávat fotky. Do databáze si uložíš jméno/id uživatele a adresu (odkaz) fotky…
jakubroz
Profil
no. dobře.
mam udělat každému uživateli vlastní složku nebo společnou?
Takhle jsem to chtěl. vypisovat podle odkazu

A kolik mam vytvořit sloupců pro fotky? protože do každého sloupce jeden odkaz ne?
Taps
Profil
jakubroz
tak ja to mám vytvořené tak že při přihlášení se uživateli uloží do session jeho id apak se ze společné složky uživatelů načte konkrétní id jeho fotky
bukaj
Profil
jakubroz
mam udělat každému uživateli vlastní složku nebo společnou?
Záleží na tobě. Já bych to nezesložiťoval a házel to do jedné složky.

A kolik mam vytvořit sloupců pro fotky? protože do každého sloupce jeden odkaz ne?
Blázne! :) Pokud chceš ukládat k jednomu uživateli více fotek, jedině RELACÍ. Proč se asi ty databáze jmenují relační, že...
jakubroz
Profil
Pokud chceš ukládat k jednomu uživateli více fotek, jedině RELACÍ. Proč se asi ty databáze jmenují relační, že
tim si myslel co? (trochu podrobnějc jak to udělat)

Jo a k uživateli chci dávat více fotek.(něco jako lide, spolužaci atd..)

dik
WertriK
Profil
jakubroz
Budeš mít dvě tabulky např. "uzivatele" a "fotky". V tabulce uzivatele budeš mít u každého uživatele budeš mít id - auto_increment.
V tabulce fotky budeš mít mimojiné iduzivatele (nebude auto_increment) a tam uložíš hodnotu id daného uživatele.
Potom jen vybereš z db fotky které budou mít id = konkrétnímu id toho daného uživatele.
jakubroz
Profil
jo to chápu. s timto už jsem pracoval.už mam docela dost funkcí profilu.
takže podle toho id to chápu.

Ale jak mam udělat to abych nemusel mít milion sloupců pro každý link na fotku?
yFang
Profil
jakubroz
Budeš mít zhruba takovouhle tabulku:
iduzivatele   |   link
----------------+-----------------------
1                  |  obrazky/....
2                  |  obrazky/....
3                  |  obrazky/....
1                  |  obrazky/....
2                  |  obrazky/....

Pouze jeden sloupec na linky. A taky by se hodilo dát tam id fotky nebo tak něco.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: