« 1 2
Autor Zpráva
Pavel192
Profil *

To regy
použil jsem tvůj kód na vygenerování číselného názvu(trochu jsem si ho upravil).....ale potreboval bych toto:

tobe se to ID zvýší o jedna jen tehdy, když máš nejvyšší hodnotu ID v tabulce v databázi, ale šlo by to nějak udělat, když nemam v tabulce v databázi žádnou nejvyššý hodnotu ID??? respektive v té tabulce nemam nic....

nevím, jak s kódem na to....ukládám replay s hry Warcraft 3 na server a jestli bych potreboval, aby se jejich zápis na server zaznamenal do tabulky v databázi....

zde máte kód, jak to zatím vypadá....

<?
echo "<form action=\"./rs.php?site=rs_replay_add&upload=ok&nick=$nick\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">";
echo "<input type=\"file\" name=\"soubor\">";
echo "<input type=\"submit\" name=\"ok\" value=\"Upload\">";

$nazev= mysql_query($db_spojeni, "SELECT * FROM replay ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz
$cislo = mysql_fetch_array($nazev);
++$cislo['id'];
$cesta = "".$cislo['id'].".w3g";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
if (move_uploaded_file($soubor, "./replay/$cesta"))
{
chmod ("./replay/$cesta", 0646);
echo "<br />";
echo "Replay <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";
}
else
{
echo "<b>Replay se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
}
}
echo "</form>";
?>



Díky moc



prosim o tabulky, jaky maji byt v MYSQL.
MOC PROSIM.
nejlip CREATE... abych to tam napsal a vytvorili se tabulky
horava2
Profil
resim podobny problem.

kod jsem si upravil podle podle sebe.

kode zde:

<?           
echo "<form action=\"\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">";
echo "<input type=\"file\" name=\"soubor\">";
echo "<input type=\"submit\" name=\"ok\" value=\"Nahrej\">";

$db="jmeno";
$spojeni = mysql_connect("localhost","jmeno","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);

$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz
$cislo = mysql_fetch_array($nazev);
++$cislo['id'];
$cesta = "".$cislo['id'].".jpg";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./fotky/$cesta"))
        {
        chmod ("./fotky/$cesta", 0646);
        echo "<br />";
        echo "Fotka <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";
        }
    else
        {
        echo "<b>Fotku se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
        }
}
echo "</form>";
?>


Fotka se nahraje pod cislem 1, ale do db se to nezapisuje.

tabulku jsem si vytvorila takto:

CREATE TABLE `fotky` (
  `id` int(99) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `nazev` varchar(255) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=1 ;



Prosim, kde mam chybu ?
horava2
Profil
prosim, nevite nekdo ?
SwimX
Profil
horava2
Fotka se nahraje pod cislem 1, ale do db se to nezapisuje.
Vzdyt ji tam nezapiseješ tak jak v chudák otka má vedět, že má vlézt do db.
přidej tam:
$nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
SwimX
Profil
horava2
Fotka se nahraje pod cislem 1, ale do db se to nezapisuje.
Vzdyt ji tam nezapiseješ tak jak v chudák otka má vedět, že má vlézt do db.
přidej tam:
$nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
horava2
Profil
presne tohle jsem tam vlozil a nejde to.
ma to mam vlozit, aby to fungovalo OK ?
user0001
Profil *
prosim nevi nekdo ? taky me to zajima
SwimX
Profil
takle by to mělo jít
<?
echo "<form action=\"\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">";
echo "<input type=\"file\" name=\"soubor\">";
echo "<input type=\"submit\" name=\"ok\" value=\"Nahrej\">";

$db="jmeno";
$spojeni = mysql_connect("localhost","jmeno","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);

$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz
$cislo = mysql_fetch_array($nazev);
++$cislo['id'];
$cesta = "".$cislo['id'].".jpg";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./fotky/$cesta"))
        {
        chmod ("./fotky/$cesta", 0646);
        echo "<br />";
        echo "Fotka <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";
        $nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
        }
    else
        {
        echo "<b>Fotku se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
        }
}
echo "</form>";
?>
horava2
Profil
takto jsem to zkousel a nejde.
nwm
Profil *
muze sem nekdo napsat konecny stav uploadu
prosim
Tilfio
Profil *
takle by to mělo jít
U tohodle skriptu mi to hazi tuhle chybu:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/p/pokusphpecko/videa.php on line 27


Nevite nekdo co je spatne? Dekuji
Tilfio
Profil *
<?
echo "<form action=\"\" method=\"post\" enctype=\"multipart/form-data\">";
echo "<input type=\"file\" name=\"soubor\">";
echo "<input type=\"submit\" name=\"ok\" value=\"Nahrej\">";

$db="jmeno";
$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","pokusphpecko","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);

$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz
$cislo = mysql_fetch_array($nazev);
++$cislo['id'];
$cesta = "".$cislo['id'].".jpg";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./fotky/$cesta"))
        {
        chmod ("./fotky/$cesta", 0646);
        echo "<br />";
        echo "Fotka <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";
        $nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
        }
    else
        {
        echo "<b>Fotku se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
        }
}
echo "</form>";
?>


Takhle vypada skript prepsanej pro DB na WZ.CZ
Tilfio
Profil *
Jinak chyba na radku 27 je v tomhle skopirovanem kodu na radku 11.
 $cislo = mysql_fetch_array($nazev);
Alphard
Profil
Tilfio:
Chyba je v tom sql dotazu:
$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz

Vypište si mysql_error(), doufám, že tu tabulku máte vytvořenou.
Tilfio
Profil *
Tabulku mam vytvorenou ale je to moje prvni propojovani na DB takze si nejsem nicim jistej.
Tabulku jsem vytvori ve webovem rozhrani WZ.CZ.
A pri ulozeni tabulky s nazvem fotky mi to hlasi tuhle chybu:


SQL-dotaz:

CREATE TABLE `fotky` (
)

MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1
Alphard
Profil
Zdá se, že vám chybí nějaké sloupce, měl byste si o práci s databází něco přečíst.
Tilfio
Profil *
Zdá se, že vám chybí nějaké sloupce, měl byste si o práci s databází něco přečíst.

To znamena ze musim do tabulky rucne dopsat typy tech sloupcu?

Neco uz jsem o mysql a DB cetl ale popravde v tom plavu :)
Ale dekuju za rady, nejak se s tim poperu.
Alphard
Profil
Tilfio:
To znamena ze musim do tabulky rucne dopsat typy tech sloupcu?
Nevím, jestli používáte PMA nebo vytváříte tabulku pomocí create table ..., ale MySQL vyžaduje zadání datových typů sloupců.

Narážel jsem spíše na
CREATE TABLE `fotky` (
)
podle tohoto se zdá, že neuvádíte žádné sloupce.
Tilfio
Profil *
Tabulku jsem vytvoril podle zadani ze shora tehle diskuse..
CREATE TABLE `fotky` (
  `id` int(99) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `nazev` varchar(255) collate latin2_czech_cs NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 COLLATE=latin2_czech_cs AUTO_INCREMENT=1 ;


A porad to pise tu samou chybu s mysql fetch array.
Tilfio
Profil *
Tak ted mam dvě chyby:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/p/pokusphpecko/galerie_video.php on line 24

Warning: Wrong parameter count for move_uploaded_file() in /3w/wz.cz/p/pokusphpecko/galerie_video.php on line 37



<HTML>
<HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=">
    <META NAME="Generator" CONTENT="Golden HTML Editor 4.8.3">
    <TITLE>Php</TITLE>
    <link rel="stylesheet" href="index.css" type="text/css">
</HEAD>
<BODY>
<CENTER>
<div id="menu" style="position: relative;  width: 900px; top: 149px; height: 30px">
<? include "menu.php"; ?>
</div></CENTER>
<CENTER>
<div id="obsah" style="position: relative; width: 900px; top: 180px;  ">
<?


$db="jmeno";
$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","pokusphpecko","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);

$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz

$cislo = mysql_fetch_array ($nazev);

++$cislo['id'];

$cesta = "".$cislo['id'].".jpg";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor,$cesta, "./obr/"))
        {
        chmod ("./fotky/$cesta", 0777);
        echo "<br />";
        echo "Fotka <u>$cesta</u> byl úspěšně <br /> nahrán na server<BR>";
        $nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
        }
    else
        {
        echo "<b>Fotku se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
        }
}

?>



<div id="paticka"<? include "paticka.php"; ?></div>
</div>  </CENTER>

</BODY>
</HTML>
Tilfio
Profil *
na tom radku 38 jsem zkousel cestu jak ./obr/ tak i ./fotky/ nevedel jsem jestli je to cesta na databazy nebo do slozky.
Tilfio
Profil *
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/p/pokusphpecko/galerie_video.php on line 25

Warning: move_uploaded_file(): Unable to access /fotky/1.jpg in /3w/wz.cz/p/pokusphpecko/galerie_video.php on line 38
Tilfio
Profil *
Tak uz jsem to dal dohromady... jedna chyba mi furt vyskakuje ale fotka se nahrala ale bohuzel dalsi fotka se nahraje pod stejnym nazvem 1.jpg a prepise tu prvni. Nevi nekdo co s tim?
Tilfio
Profil *
<HTML>
<HEAD>
    <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;charset=">
    <META NAME="Generator" CONTENT="Golden HTML Editor 4.8.3">
    <TITLE>Php</TITLE>
    <link rel="stylesheet" href="index.css" type="text/css">
</HEAD>
<BODY>
<CENTER>
<div id="menu" style="position: relative;  width: 900px; top: 149px; height: 30px">
<? include "menu.php"; ?>
</div></CENTER>
<CENTER>
<div id="obsah" style="position: relative; width: 900px; top: 180px;  ">

<?


$db="jmeno";
$spojeni = mysql_connect("mysql.webzdarma.cz","pokusphpecko","heslo");
mysql_select_db($db, $spojeni);

$nazev= mysql_query("SELECT id,nazev FROM fotky ORDER BY id DESC"); //SQL příkaz

$cislo = mysql_fetch_array ($nazev);

++$cislo['id'];

$cesta = "".$cislo['id'].".jpg";



$soubor = ($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);
$ok = ($_POST["ok"]);

if ($ok == "Upload" && $cesta!="")
{
    if (move_uploaded_file($soubor, "./fotky/$cesta"))
        {
        chmod ("./fotky/$cesta", 0646);
        echo "<br />";
        echo "Fotka <u>$cesta</u> byla úspěšně <br /> nahrána na server";
        $nazev= mysql_query("INSERT INTO 'fotky' (id,nazev) VALUES ('', $cesta)"); //SQL příkaz
        }
    else
        {
        echo "<b>Fotku se nepodařilo nahrát na server.</b><BR>";
        }
}

?>


<div id="paticka"><? include "paticka.php"; ?></div>
</div>  </CENTER>

</BODY>
</HTML>
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: