Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ronny Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 6. 2008, 22:51:08
Zdravím,
mám možná triviální problém, ale nevím co s tím. Potřebuju do DB uložit informaci, kterou si uživatel navolí pomocí roletového menu - přes SELECT. No a nevím jak ho uložit do databáze. Když ho nebudu ukládat jako pole - ve výpisu se mi zobrazí místo těchto vybraných informací nápis ARRAY. Když budu pracovat při ukládání informace jako s polem - např.: Kraj: <select name="kraj[]" class="v_kraj"> <option value="praha">Hlavní město Praha a ukládat do DB budu tuto informaci nějak takto: '".$kraj[]."' zobrazí se mi ve výpisu místo této vybrané informace bílé místo - žádný text... Nevíte pls jak to vyřešit? |
||
Akacko Profil |
#2 · Zasláno: 1. 6. 2008, 23:31:18
Ronny
$kraj[] neznamená nic. Pole je v proměnné $kraj (bez hranatých závorek, s nimi se to pole tvoří). Abys to pole uložil zkus ho projet funkcí implode. Při vytahování dat z db zase projedeš funkcí explode. |
||
Ronny Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 6. 2008, 23:50:21
Akacko
diky, uz jsem to vyresil odmazanim tech hranatych zavorek ze selectu a ukladam to pouze jako $kraj |
||
souki Profil |
#4 · Zasláno: 2. 6. 2008, 10:34:25
Ronny
To se ti do databáze uloží "Array" :) |
||
lagin Profil |
#5 · Zasláno: 2. 6. 2008, 10:40:27 · Upravil/a: lagin
if($_POST['kraj'] != "") {
$kraj=$_POST['kraj']; if ($kraj){ foreach ($kraj as $kraj1){ $sql = "INSERT INTO tabulka VALUES ($id, $kraj1)"; //funkce na vykonani $sql, ja pouzivam db2, takze to by ti bylo k nicemu } } } |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0