Autor Zpráva
Fels
Profil
Udělal jsem si nákupní košít a registraci v php v registraci mám následující problém.
Koukal jsem na nějakýho juru a ten mi říkal že mu to taky nejde prosím o radu :D tak m prosím na jeho diskusi neposílejte link. V mém loginu mi nefunguje opětovné přihlášení. Tzn že jestliže se přihlásím odhlásím a pak přihlásím ukáže mi to soubor login.php nenalezen. Takto mi to nefunguje
odhlasit.php

<?php
session_name('tvojeID');
session_start();
if (true != isset($_SESSION['nick'])) {
header
("Location: http://". $_SERVER['HTTP_HOST']. dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/index.php");
exit();
} else {
$_SESSION = array();
session_destroy();
setcookie(session_name(), '', time() - 300, '/', '', 0);
}

?>
peta
Profil
Fels
Kde nic neni, ani kure nehrabe. Jinymi slovy na nic se da poradit take nic.
soubor.php.txt - odkaz na zdrojak nikde
- v tomto kousku nemas nic zajimave
- text dotazu je nesrozumitelny
- neexistuje jednoznacny popis krok za krokem, verze www prohlizece a pod, jak chybu vyvolat
Moznych reseni a zdroju chyb je nekonecne mnoho, chces je vsechny vyjmenovat nebo jaky smysl ma takovyto dotaz?

Zkus si zobrazit uplnou adresu toho login.php
treba bych si dal:
$URL = "http://". $_SERVER['HTTP_HOST']. dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/index.php";
echo $URL;
header("Location: $URL");
Mozna, ze je problem v adrese toho souboru a tam, kde ho hleda ho skutecne nenajde. A mozna nekde jinde, tezko rici z dotazu, spis smesky slov nahodne promichanych.

Rozeberu:
"Udělal jsem si nákupní košít a registraci v php"
... ok, to je srozumitelne
"v registraci mám následující problém"
... tady se ocekava uplny kod registrace, idealne odkaz na kod, aby se neucpavalo forum, cili error
"Koukal jsem na nějakýho juru a ten mi říkal že mu to taky nejde"
... co kdo proc mu nejde? Je tam problem a nekomu neco nejde. Nikdo nevi co.
"tak m prosím na jeho diskusi neposílejte link"
... nesrozumitelna veta, komu, co neposilat na jakou diskusi?
"V mém loginu mi nefunguje opětovné přihlášení."
... slava, ze by jsme se konecne dostavali k jadru problemu? Ale kde je cely kod login.php? nebo se pojmem muj login mysli me jmeno/heslo? a ne jurovojmeno/heslo? zmatek
"jestliže se přihlásím odhlásím a pak přihlásím ukáže mi to soubor login.php nenalezen"
... prvni rozumna veta, vypada to, ze se prihlasujes sam na sebe, ale do ceho, to nikdo nevi
"Takto mi to nefunguje odhlasit.php"
... a jsme tam, kde jsme byli, zase nevime, ceho se veta tyka, na co navazuje, co ti nefunguje

Proste si to v hlave usporadej, a pak sem napis uplny postup, aby mohla chybu vyvolat i tva mladsi sestra a nejen clovek zasveceny do tveho mysleni. Pak sve sestre dej tento navod a pokud se dostane do stejneho bodu, uverejni to na foru se vsemi potrebnymi podklady, aby bylo mozne chybu i dohledat, nejen zobrazit.
Fels
Profil
Jediné co tu chybí je script login.php a prihlasen.php
Vše je srozumitelné. A jura je člověk z tohoto fóra a všichni tady mají ve zvyku posílat odkazy na nevyřešená témata, tak proto jsem psal, aby mi na něj nikdo neposílal odkaz.
Můj problém je stále stejný. jestliže se přihlásím odhlásím a pak přihlásím ukáže mi to soubor login.php nenalezen.

login.php
<?php
if (isset($_POST['odeslat'])){
require_once ('mysql_spojit.php');
function opravit_chyby ($data) {
global $dbc;
if (ini_get('magic_quotes_gpc')) {
$data = stripslashes($data);
}
return mysql_real_escape_string($data, $dbc);
}
$zpráva = NULL;
if (empty($_POST['uziv_jmeno'])) {
$u = FALSE;
$zpráva .= '<p>Nebylo zadáno uživatelské jméno!</p>';
} else {
$u = opravit_chyby($_POST['uziv_jmeno']);
}
if (empty($_POST['heslo'])) {
$h = FALSE;
$zpráva .= '<p>Nebylo zadáno heslo!</p>';
} else {
$h = opravit_chyby($_POST['heslo']);
}

if ($u && $h) {
$dotaz = "SELECT id_uzivatele, uziv_jmeno FROM data WHERE uziv_jmeno='$u' AND heslo=PASSWORD('$h')";
$výsledek = @mysql_query ($dotaz);
$řádek = @mysql_fetch_array($výsledek, MYSQL_NUM);
if ($řádek) {
session_start();
$_SESSION['uziv_jmeno'] = $řádek[1];
$_SESSION['id_uzivatele'] = $řádek[0];
header ("Location: http://"; . $_SERVER['HTTP_HOST']. dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/prihlasen.php");
exit();
} else {
$zpráva .= '<p>Zadaná data nesouhlasí !</p>';
}
mysql_close();
} else {
$zpráva .= '<p>Zkuste to znovu.</p>';
}
}
$titul_stranky = 'Přihlášení';
include ('zahlavi.inc');
if (isset($zpráva)) {
echo '<font color="red">', $zpráva, '</font>';
}
?>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<fieldset><legend>Přihlášení:</legend>
<p><b>Uživatelské jméno:</b> <input type="text" name="uziv_jmeno" size="20" maxlength="40" value="<?php if (isset($_POST['uziv_jmeno'])) echo $_POST['uziv_jmeno']; ?>" /></p>
<p><b>Heslo:</b> <input type="password" name="heslo" size="20" maxlength="20" /></p>
<div align="center"><input type="submit" name="odeslat" value="Přihlásit" /></div>
</fieldset>
</form>
<?php
include ('pata.inc');
?>

prihlasen.php

<?php
session_start();
if (true != isset($_SESSION['uziv_jmeno'])){
header ("Location: http://"; . $_SERVER['HTTP_HOST']. dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/index.php");
exit();
}
$titul_stranky = 'Úspěšné přihlášení';
include ('zahlavi.inc');
echo "Úspěšně přihlášen uživatel {$_SESSION['uziv_jmeno']}.";
include ('pata.inc');
?>

odhlasit.php

<?php
session_start();
if (true != isset($_SESSION['uziv_jmeno'])) {
header
("Location: http://". $_SERVER['HTTP_HOST']. dirname($_SERVER['PHP_SELF']). "/index.php");
exit();
} else {
$_SESSION = array();
session_destroy();
setcookie(session_name(), '', time() - 300, '/', '', 0);
}

?>


Poté k tomuto scriptu mám include a registrační formulář a mysql_spojit.php(propojení s databází). Na index php je napsáno Vítejte na tom to servru. To je vše.
Fels
Profil
přidám ti ještě link www.cbsj.wz.cz

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: