Autor Zpráva
odie
Profil *
Ahoj,

chtěl bych se zeptat mám problém se zvýrazněním aktuální stránky v mém menu. Ale pouze na určitém serveru, pro vyzkoušení kódu jsem využil www.ic.cz, kde vše fungovalo a na clevernet severu mi to nefunguje, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte proč tomu tak je.

Kód:

<?php
echo "<li class=";
if ($str=="") {echo "aktivni";}
else {echo "neaktivni";}
echo "><a href='index.php'>uvod</a></li>\n";
echo "<li class=";
if ($str=="prvni") {echo "aktivni";}
else {echo "neaktivni";}
echo "><a href='index.php?str=prvni'>prvni</a></li>\n";
echo "<li class=";
if ($str=="druha") {echo "aktivni";}
else {echo "neaktivni";}
echo "><a href='index.php?str=druha'>druha</a></li>\n";
...atd
?>

Toto menu potom vkládám do přes include do indexové stránky, možná je to zakleté taky někde tam. Všechny kódy jsem se snažil psát podle návodu polopatě. díky za jakoukoli pomoc. odie
kletely
Profil
na clevernet severu mi to nefunguje
Máš tam PHP alebo nie? Lebo ak nie tak je to jastné
odie
Profil *
Podle mě tam php je, protože include funguje dobře, ale kde už se vkládá nějaká podmínka, tak mi to nechce přelouskat. Ale zavolám na firmu a zjistít podrobnosti o php. odie
odie
Profil *
Ahoj, tak se hlásím po nějaké době, zjistil jsem, že na serveru mám nehrané PHP5, a přesto mi tento kód nefunguje. Tam, kde je PHP4, tam problém nenastává a aktuální stránka mi naskočí s jiným stylováním. odie
Měsíček
Profil
Sice je tento úryvek napsán prasácky, ale nevidím v něm žádnou hrubou chybu .. zkus poslat víc, nebo alespoň chybovou hlášku nebo odkaz na stránku.
kletely
Profil
odie
Skús:
<?php
$str = $_GET['str']; 

echo "<li class="; 
if ($str=="") {echo "aktivni";} 
else {echo "neaktivni";} 
echo "><a href='index.php'>uvod</a></li>\n"; 
echo "<li class="; 
if ($str=="prvni") {echo "aktivni";} 
else {echo "neaktivni";} 
echo "><a href='index.php?str=prvni'>prvni</a></li>\n"; 
echo "<li class="; 
if ($str=="druha") {echo "aktivni";} 
else {echo "neaktivni";} 
echo "><a href='index.php?str=druha'>druha</a></li>\n"; 
...atd 
?>
odie
Profil *
Tak kód je napsaný správně a jenom to deklarování proměnné ($str = $_GET['str'];) bylo trochu jinak zapsané ($stranka = $_GET['str'];). Nechápu, že tam, kde funguje php4 to fungovalo bez jakéhokoli problému a na php5 to už nefungovalo, navíc to neházelo žádnou chybovou hlášku.

Spešl thanx to: kletely.

To Měsíček: Za prasácký úryvek se omlouvám, doufám, že jsem tím někoho neurazil (nenaštval).

Webovky: www.veterinarni-klinika.com , a moje osobni: www.odie.own.cz .

zdar a sílu a díky moc odie

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: