Autor Zpráva
Bambusák
Profil *
Ahoj, nevím jak udělat skript, který by mi sečetl všechny soubory v určitých adresářích a pak je vypsal echem. Nevíte, jak to udělat? Jsem začátečník, a marně si s tím lámu palici...
TSD
Profil
"sečetl", to je ta operace, kterou když udělám s čísly 2 a 3, tak vyjde 5?
Bambusák
Profil *
Tak nějak............. jestli víš, jak to udělat, tak prosím poraď... potřebuji, aby to zaindexovalo všechny položky ve všech vybraných adresářích a pak sečetlo :)
Akacko
Profil
Bambusák
Zkus to udělat cyklem. Otevřeš soubor, projedeš cyklem a přitom budeš sčítat. Použij opendir a readdir.
DJ Miky
Profil
Sečíst jako spočítat, kolik jich je, nebo sečíst jejich obsahy?
Akacko
Profil
DJ Miky
imho spočítat kolik jich je
TSD
Profil
Akacko
jasně, imho spočítat

Nebo taky prostě vypsat jejich názvy, případně obsah. Dále je tu v určitých adresářích, což není specifikováno. Tazatel se nenamáhal ani do té míry, aby sestrojil smysluplnou otázku.
lordfrikk
Profil
Je zbytečné cyklovat adresář(e) pomocí opendir/readdir, můžeš jednoduše použít glob.
Bambusák
Profil *
Už to mám.... někde sem tu našel jednoduchej skript na indexaci 1 adresáře....

<?php
$pocet1=0;
if ($handle16 = opendir('adresar1')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle1))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            $pocet1++;
        }
    }
    closedir($handle1);
}
$pocet2=0;
if ($handle2= opendir('adresar2')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle2))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            $pocet2++;
        }
    }
    closedir($handle2);
}

echo $pocet-1+$pocet2-1;
?>
Akacko
Profil
Bambusák
To je co jsem psal v bleděmodrém. Akorát proč to používáš tak divně? Co když přidáš třetí složku? To budeš Přepisovat kód? Nebylo by lepší udělat 2 cykly (vnořené do sebe).
Bambusák
Profil *
možná jo, ale jak jsem již řikal, moc v tom neumím... teprve dělám malé pokusy o nějaký prográmek..... a s tim cyklem si asi neporadim
Bambusák
Profil *
Akacko
Nenapsal bys to pro mě prosím? Určitě tomu rozumíš víc než já...
Akacko
Profil
Bambusák
Napsal bych ti to, ale nemám s tím dobré zkušenosti. Většinou (ne jen na tomto fóru) když někomu napíšeš kód tak ten dotyčný si na to zvykne a začne jen prosit o hotové řešení aniž by si to zkusil sám. Proto ti udělám laskavost a nenapíši jej. Věř mi, když na to přijdeš sám tak z toho budeš mít hodně dobrý pocit a naučíš se to doopravdy.
lordfrikk
Profil

Už to mám.... někde sem tu našel jednoduchej skript na indexaci 1 adresáře....

<?php
$aDirList = glob('*.*', GLOB_ONLYDIR); // SEZNAM ADRESARU
$aFileList = glob('*.*'); // SEZNA SOUBORU 
echo count($aFileList) - count($aDirList);
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: