21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
veteran
Profil *
Zdravim,

mam tento kod
<?php
if(isset($_GET['clanok'])){
  $id=(int)$_GET['clanok'];    
  require "db_conn.php";     
  $Vyber=mysql_query("SELECT `nazov`,`den`,`mesiac`,`rok`,`clanok`, `hit` FROM `clanky` WHERE `id`='$id' LIMIT 1");
    $Vypis=mysql_fetch_array($Vyber); 
      if($Vypis['nazov']){  
        echo "
          
		  <h2 style=color:#B20216;><b style=font-size:21px;>".$Vypis["nazov"]. "</b></h2><span style=font-size:10px;>(".$Vypis["den"].". ".$Vypis["mesiac"]." ".$Vypis["rok"].")</span>
          <table><tr><td><tr><td><p style=font-size:11px;>".$Vypis["clanok"]."</p></td></tr>
          <tr><td><p style=font-size:11px;>Preč&iacute;tan&eacute;: ".$Vypis['hit']."x </p></td></tr></table>
          ";
       
        mysql_query("UPDATE `clanky` SET `hit`=`hit`+1 WHERE `id`='$id' LIMIT 1");
      }else{
        echo "Čl&aacute;nok s t&yacute;mto ID sa v datab&aacute;zi nenach&aacute;dza.";
      }
}
else{ include "uvod.php";}


if (isset($_GET['sekcia'])){   
  $subor=$_GET['sekcia'];
  $subor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$subor.".php";
  $subor3=strtolower($subor);
  if(file_exists($subor2)){     
     if(substr_count($subor,"../")>0){ 
       echo "<h3>Upozornení</h3>Nelze nahrát soubor v nadrazeném adresári!";
     }elseif($subor3=="index" or $subor3=="/index" or $subor3=="./index"){ 
       echo "<h3>Upozornení</h3>Index nemuže nacíst sám sebe!";
     }else{
       include $subor2;
     }
  }else{              
     include "inc/error404.php";
  }
 
}

Takze... na uvodnej stranke mi vypise 4 najnovsie clanky (to je zadefinovane v uvod.php). Zaroven je vytvorene index.php?sekcia=nieco, ale to musim mat vytvoreny subor nieco.php. Ako to mam spravit, aby to mohlo citat priamo z databazy? A este jeden problem. Mam napr. sekcia vysledky pretekov zo viacerych sezon, ako mam urobit, aby mi to triedilo asi takto: index.php?sekcia=vysledky&sezona=07/08 ?


Dakujem za pomoc
bukaj
Profil
veteran
Zaroven je vytvorene index.php?sekcia=nieco, ale to musim mat vytvoreny subor nieco.php. Ako to mam spravit, aby to mohlo citat priamo z databazy?
Asi by to chtělo lépe popsat. Mám to chápat tak, že chceš když bude sekcia=nieco, vytáhnout z databáze data z tabulky nieco? Nebo jak?

Mam napr. sekcia vysledky pretekov zo viacerych sezon, ako mam urobit, aby mi to triedilo asi takto: index.php?sekcia=vysledky&sezona=07/08 ?
Taky mi není moc jasné, co je tím přesně myšleno? Když bude sezona=07/08, chceš, aby to vyfiltrovalo z databáze data o této sezóně (těchto sezónách), nebo sezóny utřídilo ve specifikovaném pořadí?

Zkus svůj problém trochu více popsat.
veteran
Profil *
Asi by to chtělo lépe popsat. Mám to chápat tak, že chceš když bude sekcia=nieco, vytáhnout z databáze data z tabulky nieco? Nebo jak?
Presne tak.

Když bude sezona=07/08, chceš, aby to vyfiltrovalo z databáze data o této sezóně (těchto sezónách), nebo sezóny utřídilo ve specifikovaném pořadí?
Chcem, aby to vyfiltrovalo data o zadanej sezone.

robi sa to cez $HTTP_GET_VARS ? Fakt si s tym neviem rady
bukaj
Profil
veteran
Když si nevíš rady s tímhle, bude asi nejlepší tě odkázat na seriál na linuxsoftu. Až si to přečteš (nepřeskakuj!), bude ti jasné, jak tvůj problém vyřešit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0