Autor Zpráva
Bzuk
Profil
Mam web udělaný pomocí funkce include v php a zajimalo by mě jak udělat aby po kliknutí na odkaz na jiný jazyk se načetla jenom horní část webu pomocí include kde by bylo v jiném jazyce menu apod.?? a ještě jak duělat když budu na stránce 01.php a kliknu na ten odkaz s jazykem aby mě to odkazovalo na stránku 01.php v jiném jazyce??Zajimá mě jak to udělat tímhle způsobem a vím že je mnoho jiných...
Majkl578
Profil
switch($_GET['lang'])
{
case 'jazyk1' :
include './jazykovysoubor1.php';
break;

case 'jazyk2' :
include './jazykovysoubor2.php';
break;

default :
include './jazykovysoubordefault.php';
break;
}

provedl bych to napriklad takto, pouziti je jednoduche. defaultni jazyk si nastavis v jednom souboru a ten bude ve switch na default. pokud chces jiny, nastavis GET na dany, napr: index.php?lang=jazyk1 includuje jazykovysoubor1.php
srigi
Profil
Urob si odkazy na stranke v tvare www.exapmple.com?page=xyz&lang=cz.
V skripte sa potom podla toho zariad
switch ($_GET['page']) {
 case "index":
    $page = 'index';
    break;

  case "news":
    $page = 'news';
    break;
}

switch ($_GET['lang']) {
 case "cz":
    $lang = 'cz';
    break;

 case "en":
    $lang = 'eng';
    break;
}

include("includes/$lang/$page.inc");
die;
srigi
Profil
Samozrejme, je vhodne doplnit prikaz switch () o vetvu default.
Bzuk
Profil
mam toho plnou hlavu..moc dík, brzo se do toho pustim
Rada
Profil *
jen takova poznamka nešlo by místo $_GET['lang'] uložit land do session pak by se to nemuselo tahat sebou v odkazu...
Mastodont
Profil
Rada
Šlo, samozřejmě. Nicméně zvykem je to dávat do URL. (já bych to taky raději dal do sešny)
srigi
Profil
Ked to nechas v URL, vyhladavace ta budu mat radi. Je totiz velkou SEO chybou mat pod jednou URL niekolko jazykovych verzii stranky!!!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: