Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravím..
Potřeboval jsme vytvořit výpis hodnot do tabulky,tabulka má rozměr 3 sloupců x N řádků,udělal jsem tento skript ale problém je, že tabulka se korektně zobrazí pouze v prvním řádku,poté již ne, tusí někdo, kde je chyba, popř prosím radu čeho se příště vyvarovat aby to nebylo tak 'prasácky' napsané (není to vůbec validní)..

Díky za rady a přidívám kód:

<?php
$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png" ;

echo "<table border='1'>";
foreach (glob("*.doc") as $filename) {
echo '<tr>';
for ($i=0; $i<3; ++$i)
echo "<td><img src='$ikona'[$i] width='128' height='128' /></td>";
echo '</tr>';
echo '<tr>';
echo "<td><a href='$filename'>$filename</a></td>" ;
echo '</tr>';
echo '<br>';
echo '</table>';
}
?>
Taps
Profil
gardener
a nemáš třeba v poli jen jeden obrázek ?
gardener
Profil
netuším co máš na mysli?Zrovna ty obrázky to vykresluje dobře..
Majkl578
Profil
co treba proto, ze <table> vytvoris jednou pred foreach, ale uzaviras jej pri kazdem foreach??? dale, v tabulce se nepouziva BR.
to for tam taky nechapu, ale to je tvoje vec, neznam kontext :D
gardener
Profil
Tak tabulku jsem opravil,byla skutecne nesmyslne ukoncovana po kazdem projeti cyklu.
No ale pořád nevím,jak docílit správného vypsání..aby to vypadalo jako třeba zde:
http://jirivavru.ic.cz/texty.php
Napadlo mne zaznamenat tři buňky vedle sebe a do nich nechat vypsat ty soubory ale to se bohužel neosvědčilo.

Nyní vypadá tedy kód takto a vypisuje tabulku a jednom sloupci a X počtu buňek,teď jenom dosáhnout doho aby se buňky vedle sebe rovnali třeba po 3:
<?php
$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png" ;

echo "<table border='1'>";
foreach (glob("*.doc") as $filename) {
echo '<tr>';
echo "<td><img src='$ikona'width='128' height='128' /></td>";
echo '</tr>';
echo '<tr>';
echo "<td><a href='$filename'>$filename</a></td>" ;
echo '</tr>';
echo '<br>';
}
echo '</table>';
?>

A ještě mi pořád nedá spát,že tabulka se mi takto vypisuje ve zdrojovém kodu stránky na 1 řádek..zkoušel jsem odřídkovat pomocí
\r\n to ale bohužel nefungovalo..
Majkl578
Profil
tohle je upraveny script, ktery jsi sem dal naposledy:
________________
<?php
$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png";
$vystup = "<table border=\"1\">\n";
foreach(glob("*.doc") as $filename)
{
$vystup .= "<tr>\n";
$vystup .= "<td><img src=\"{$ikona}\" width=\"128\" height=\"128\" /></td>\n";
$vystup .= "</tr>\n";
$vystup .= "<tr>\n";
$vystup .= "<td><a href=\"{$filename}\">$filename</a></td>\n" ;
$vystup .= "</tr>\n";
}
$vystup .= '</table>\n';

echo $vystup;
?>
_____________________________

uplne jsem nepochopil, ceho chces docilit, ale zkusil jsem udelat neco na zpusob tamtoho webu co jsi daval

_____________________________________

<?php
$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png";
$vystup = "<table border=\"1\">\n";

$counter = 1;
foreach(glob("*.doc") as $filename)
{
if($counter == 3)
{
$vystup .= "<tr>\n";
}
$vystup .= "<td><img src=\"{$ikona}\" width=\"128\" height=\"128\" />\n";
$vystup .= "<br />\n<a href=\"{$filename}\">$filename</a></td>\n";
if($counter == 3)
{
$vystup .= "</tr>\n";
}
if($counter == 3)
{
$counter = 1;
}
else
{
$counter++;
}
}
$vystup .= '</table>\n';

echo $vystup;
?>

_____________________________________
tohle by melo udelat vpodstate totez
zkus to a dej vedet ;)
gardener
Profil
Tak nějak akorát,že toto vypisuje tabulku o dvou sloupcích, jde mi o to že když bude v adresáři,který se pomocí foreach prochází třeba 8 souborů,vypíše to takovéhle tabulky:



hledal jsem snad hodinu na google jak na to, ale nikde nic..všude se řeší jen s použitím SQL.
Už vážně nevím jak na to...tuší někdo,jak toto vyřešit???
gardener
Profil
Tak jsme upravil ty county a funguje to jak má..takto to vypadá..jen mne napadá,jestli by to slši vyřešit i jiným jednodušším způsobem?A pokud ano, jakým..
<?php
$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png";
$vystup = "<table border=\"1\">\n";

$counter = 1;
foreach(glob("*.doc") as $filename)
{
if($counter == 4)
{
$vystup .= "<tr>\n";
}
$vystup .= "<td><img src=\"{$ikona}\" width=\"128\" height=\"128\" />\n";
$vystup .= "<br />\n<a href=\"{$filename}\">$filename</a></td>\n";
if($counter == 3)
{
$vystup .= "</tr>\n";
}
if($counter == 3)
{
$counter = 1;
}
else
{
$counter++;
}
}
$vystup .= "</table>\n";

echo $vystup;
?>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0