Autor Zpráva
tomas657
Profil
Dobrý deň,

potreboval by som poradiť s Katalógom. Ide o to, že pri vytváraní systému, na ktorom katalóg beží som do stlpca screen (fotka webu) v databáze umiestnil toto: images/screeny/bez-fotografie.gif. Časom, keď som raz za čas robil nové screeny, tak som to samozrejme u daného webu prepísal ručne na údaj o správnom súbore... Ale vzhľadom na veľký počet webov sa weby bez screeny nahromadili a zmeniť údaj o screene ručne na každom webe je nemožné...

Takže čo potrebujem... Potreboval by som nejaký script, ktorý by spravil asi toto:

pomocou jedného programu som si vytvoril screeny všetkých webov bez screenu (súbory sú v tvare url-webu.jpg), uploadol som to na server, ale teraz samozrejme potrebujem zmeniť informáciu o súbore so screenom pri každom webe v databáze. Predpokladám, že by to ten script mohol urobiť asi tak, že by ku každému webu updatoval položku screen tak, že by ju vytvoril z adresy daného webu (zobral by údaj zo stlpca adresa a dal by ho do položky screen v tvare images/screeny/adresa-zo-stlpca-url.jpg ) a aby to urobil automaticky u všetkých webov...

Vie mi niekto poradiť, ako vyriešiť tento problém?

Vopred ďakujem!!!
ShiraNai7
Profil
Neco na tento zpusob:

<?php

$weby=mysql_query("SELECT `id`,`url` FROM `tabulka-weby` WHERE `screen`='bez_screenu.jpg'");
if(mysql_num_rows($weby)>0){

while($web=mysql_fetch_array($weby)){
$screen=$web['url'].'.jpg';
if(file_exists('screeny/'.$screen)){mysql_query("UPDATE `tabulka-weby` SET `screen`='".$screen."' WHERE `id`=".$web['id']);}
}

}

?>


Ale prijde mi dost zbytecne ukladat pro kazdy web cestu k obrazku, kdyz se da automaticky odvodit z adresy. Idealne by to melo fungovat tak, ze by se treba pri zobrazovani informaci o danem webu testovala existence souboru screenu a byl by podle toho automaticky zobrazen nebo by se zobrazil ten obrazek bez_screenu.
tomas657
Profil
Ale prijde mi dost zbytecne ukladat pro kazdy web cestu k obrazku, kdyz se da automaticky odvodit z adresy. Idealne by to melo fungovat tak, ze by se treba pri zobrazovani informaci o danem webu testovala existence souboru screenu a byl by podle toho automaticky zobrazen nebo by se zobrazil ten obrazek bez_screenu.

Viem, ale keď som to programoval tak ma to nenapadlo... Vďaka za radu
ShiraNai7
Profil
Viem, ale keď som to programoval tak ma to nenapadlo

Je přece maličkost to změnit, ne? Stačí odstranit sloupec v databázi, ve skriptech a upravit skript na zobrazování webů..
tomas657
Profil
Už mi to ide. Vďaka za pomoc.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.