Autor Zpráva
starburst
Profil
Zdravim. možná už to tu bylo řešený - spíš určitě ale nevím pod čím to hledat
zkoušel sem galerie ale neni to ono...

potřeboval bych poradit se skriptem, kterej pri načtení stránky vezme (z predem urceneho adresare včetně jeho podadresaru) všechny obrazky a zobrazi je... nejde mi o vytvořeni galerie ale čistě o ten kousek kodu ktery toto udela...

popřípadě mi poradte pod cim to hledat...
dekuji

starburst
Měsíček
Profil
Spíše poradím jak na to .. najdi si "výpis adresáře" a místo toho, aby jsi vypisoval položky jakožto text můžeš je vložit do <img> čímž je vložíš na stránku.
lordfrikk
Profil
$aImageList = glob(dirname(__FILE__) . '/images/*.{jpg|gif|png}', GLOB_BRACE);

foreach ($aImageList as $sFilename)
{
  printf ('<img src="%s" />', $sFilename);
}
starburst
Profil
no našel jsem jak psal Měsíček kod ktery vypisuje polozky v adresari...trošku jsem ho upravil aby nevypisoval text ale vkladal obrazky a vypisoval 5 na radek a ne pod sebe ale vypisuje to uplne vsechno vcetne sebe samo a to nechci...nevite nekdo jak to upravit aby to nevypisovalo nic jineho jenom soubory jpg, gif, bmp, png ?

kod vypada takto:

<?php
function GetDirArray($sPath,&$ret,&$dir)
{
   global $time0, $MAXTIME, $timeover;
   if ((time()-$time0)>$MAXTIME) { $timeover = 1; return; }

   $handle=opendir($sPath);
   while ($file = readdir($handle))
   {
      $polozky[count($polozky)] = $file;
   }

   closedir($handle);
   sort($polozky);

   while (list($key, $val) = each($polozky))
   {
      if ($val != "." && $val != "..")
      {
         $path = str_replace("//","/",$sPath.$val);
         $path2 = substr($path,2);
         $ret[count($ret)] = $path2;
         if (is_dir($sPath."/".$val))
         {
            $dir[count($dir)] = 1;
            GetDirArray($sPath."/".$val."/",$ret,$dir);
         }
         else
         {
            $dir[count($dir)] = 0;
         }
      }
   }
}

$MAXTIME = 60;
$time0 = time();
$timeover = 0;

$cwd = getcwd();
GetDirArray("./",$ret,$dir);
if ($timeover)
{
   echo "Provadeni skriptu preruseno,";
   echo "uplynul maximalni povoleny cas ($MAXTIME sek.)<br><br>\n";
}

echo "<br><br>\n";

reset($dir);
reset($ret);
$count = 0;
while (list($key, $file) = each($ret))
{
   list($key, $isdir) = each($dir);
   if($isdir==0)
   {
      echo "<a href=\"$file\"><img src=\"$file\" width=\"120\" height=\"90\"</a>";
	$count++;
	if($count == 5){
		echo "<br>\n";
		$count=0;
			}
   }
}
?>

osobne si myslim ze je zbytecne slozitej ale moc s nim nedokazu hejbat abych ho mohl zjednodusit...
Měsíček
Profil
Tak použij kód lordfrikka.
starburst
Profil
zkousel jsem ho ale nevim jak to nacpat aby to fungovalo...co napsat misto toho __FILE__?? zkousel jsem tam napsat jak adresar primo s obrazkama tak nadrazenej adresar ale vyhodi to chybu a nebo nenapise nic...
Měsíček
Profil
"co napsat misto toho __FILE__??"

A proč to chceš dávat pryč? Je to konstanta .. něco by jsis o tom mohl přečíst.
srigi
Profil
co napsat misto toho __FILE__??

TO je konstanta aktualneho skriptu. Obsah toho kodu nasyp do subor pokus.php, umiestni ho do adresara example, obrazky daj do adresara example/images a spusti.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: