Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravím, na níže uvedeném skriptu mi php hlásí chybu T_ELSE po if negaci! fce mail,netušíte kde může být chyba?
Zde je skript k nahlédnutí:
<?php


$od = $_POST['jmeno']; 
$komu = $_POST['mail'];
$mail = 'info@neco.cz';
$web = 'neco.cz';
$zprava = "Dobrý den\r\n
           Pan(í)'$od'Vám doporučuje následující webovou prezentaci:
           http://$web\r\n
           Neváhejte a podívejte se na stránky zaměřené na ...";


$extra = "From: $mail \r\n Reply-To: $mail \r\n";

$subject = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2","Pan(í)'$od'Vám doporučuje následující webovou prezentaci");

$mess = iconv("UTF-8", "ISO-8859-2","$zprava\r\n");

if(!mail ($komu,$subject,$mess,$extra));
die('Mail nelze odeslat');
else
echo 'Zpráva byla úspěsně odeslána';

?>


Díky za jakoukolliv radu..-
Kalby
Profil
nemelo by byt za if misto stredniku dvojtecka?
kletely
Profil
gardener
if(!mail ($komu,$subject,$mess,$extra)){
die('Mail nelze odeslat');}
else{
echo 'Zpráva byla úspěsně odeslána';}
Po podmienke nieje ;
kletely
Profil
Kalby
Radšej {} ako :.
joe
Profil
Uzavírej vše co se má vykonat u podmínky do závorek { a }. I když se jedná jen o jeden řádek, je to pakp řehlednější.
peta
Profil
gardener
cz.php.net
cz.php.net/if
cz.php.net/else
cz.php.net/mail
Mas tam chyb, jak maku v jednoduche podmince. Podivej se na priklady na techto strankach. Viz ostatni.

if(!ccc());
aaa();
else
bbb();

if (...) {...}
else {...}
viz joe, zakladni konstrukce

pak, strednik pred else, co to je?
strednik za kulatou zavorkou, co to je?
Jak to funguje tak, jak to mas napsane? Sleduj a plac :)
1. if(!ccc()); === if (!ccc()) {}; === if (!ccc()) {true;};
2. aaa();
3. else // konstrukci nelze vykonat, stazi IF
4. bbb();
Cislami jsem oznacil prikazy, ktere se vykonaji nezavisle na rozhodovani. Cili vysledek tveho IF je true. Coz lze zapsat, jak jsi to zapsal, s tim strednikem za kulatou zavorkou. Sice true jako takove v tomto pripade nema vyznam, ale to nevadi.
nightfish
Profil
peta
tvůj příspěvek je dlouhý jak píseň práce, nepřináší nic nového

pak, strednik pred else, co to je?
středník tam být může může, na rozdíl od Pascalu

Cislami jsem oznacil prikazy, ktere se vykonaji nezavisle na rozhodovani. Cili vysledek tveho IF je true. Coz lze zapsat, jak jsi to zapsal, s tim strednikem za kulatou zavorkou. Sice true jako takove v tomto pripade nema vyznam, ale to nevadi.
spíš bych řekl něco ve stylu: Pokud se podmínka v IF vyhodnotí jako pravdivá, provede se prázdný příkaz za podmínkou (tzn. nestane se nic).
pEeLL
Profil
peta
nestaci rict ze ma odmazat ten strednik na konci tohoto radku?
if(!mail ($komu,$subject,$mess,$extra));

nekomu prijde ten jeden radek prehledny i bez {}
gardener
Profil
Děkuji za rady, je to vyřešeno..abych se přiznal neskutečně mě to irituje ty možnosti zápisu jedné věci x způsoby, zvyknu si na jeden ale poté mi někdo, nebo někde radí jiný toto mě na PHP mrzí,že nemá až tak pevně stanovená pravidla ohledně zápisu syntaxe..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0