Autor Zpráva
milbr
Profil *
Pěkný večer,
chtěl bych vás poprosit o radu, mám tento script

while ($texty_podobsah=MySQL_Fetch_Array($obsah)):
$foto=explode(";",$texty_podobsah["img"]);
$img = implode("<br>", $foto);
echo "

";
endwhile;

Mám dva problémy 1. počet obrázků v db je libovolný tak že asi nemohu vypisovat echo $img[0]; echo$img[1]; atd
2. potřeboval bych každý obrázek obalit cestou.
Moc vám děkuju za pomoc
Milan
joe
Profil
$i = 0;
$foto=explode(";",$texty_podobsah["img"]);
$img = implode("<br>", $foto);
echo $img[$i++];
endwhile;


Cestu nechapu :)
Jack Finger
Profil
milbr
$i = 0;
while(...){
  $path = './path/to/image/';
  $foto=explode(';',$texty_podobsah['img']); 
  foreach($foto as $image){
    $foto_final[] = $path . $image;
    echo $path . $image;
  }
  $img = implode('<br>', $foto_final);
}

nejsem si jist, ale tak nějak :o)
peta
Profil
jestli muzu poradit a pokud zdroj neni prilis velky, tak to uloz do promenne a vypisuj az kdyz to potrebujes. Idealne celou stranku do promenne a vypsat najednou. Rychleji se to pak zobrazuje.
milbr
Profil *
Pěkný podvečer,
omlouvám se za pozdní reakci. Chtěl bych všem poděkovat za pomoc.
Jack Finger
Trochu jsem poupravil Vaše řešení a funguje mi.
Ještě jednou dík

Vše vyřešeno

$i = 0;
while(...){
$i = 0;
$path = 'foto/';
$foto=explode(';',$obrazky['img']);
foreach($foto as $image){
$foto_final[] = $path . $image;
$img = implode('<br>', $foto_final);


echo "
<img src=\"$path$image.jpg\" style=\"float: left;\">
";
}
Jack Finger
Profil
peta
nezpracovává se náhodou PHP na serveru?

milbr
není zač :o)
Ssob
Profil
Jack Finger
Jestli jsem to dobre pochopil, tak peta mel na mysli bufferovani:
tzn. misto
for ($i = 0; $i < 30; $i++)
    echo $i;

napsat:
$buffer = '';
for ($i = 0; $i < 30; $i++)
    $buffer .= $i;
echo $buffer;


Ovsem podle me to nema smysl... Server to dela sam.
Měsíček
Profil
"Ovsem podle me to nema smysl... Server to dela sam."

Svým způsobem ano.
joe
Profil
Ssob
Podle mě, peta myslel uložení všeho do proměnné jak píše v aplikační vrstvě a poté vypsat v prezentační vrstvě, tedy v tu dobu, až když to skutečně potřebuješ a je na místě to vypsat. Protože je rozhodně lepší mít HTML na jednom místě a oddělené od PHP kódu.
Ale pokud se jedná o takovou maličkost, pak to asi snad ani nemá cenu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0