Autor Zpráva
antiS
Profil *
dobry den! chtel jsem se zeptat jak vyresim toto:
na strance budu mit odkaz na nejaky soubor ulozeny na jinem servru nez na
mojem.
uzivatel klikne na muj odkaz a presmeruje ho to primo na ten soubor, ale
potreboval bych nejak vyresit tu vec, aby uzivatel nemohl zjistit cestu k tomu
souboru odkud stahuje... da se to nejak prosim?? jsem s tim cely zoufaly.. :o(


psal jsem ze jsem to jiz vyresil jendim skriptem, ale bohuzel tento skript presmeruje na stranku s danym souborem, takze uzivatel ji uvidi =o/
antiS
Profil *
tak zase muzete smazat :o((((
po dlouhe noci hledani jsem nasel tyto ktere snad funguji:

u76.org/
http://0rz.tw/
Matty
Profil
antiS
Tohle ale taky pracuje na principu přesměrování, takže ti to moc nepomůže.
Možná bys mohl použít funkci header(). Takhle by tu adresu nikdo zjistit neměl (ale ono se to určitě nějak zjistí...).
antiS
Profil *
tato taky? opravdu?zkousel jsem to v nekolik prohlizecich a vysledna adresa se mi neukazala.. =o/
bukaj
Profil
antiS
soubor ulozeny na jinem servru nez na mojem... aby uzivatel nemohl zjistit cestu k tomu souboru odkud stahuje...
Docela by mě zajímal důvod, proč to takto maskovat? Chápal bych, že jako uživatel po kliknutí na ten odkaz, který by ukazoval na jiný server, bych možná trochu znejistěl, ale pokud k odkazu napíšeš, že data jsou opravdu uložena na cizím serveru, mělo by vše být v pořádku.

Pokud ale jde o to přesměrování (tím myslím, že přijde požadavek na tvůj a ten řekne, aby se prohlížeč podíval na ten cizí server), tak tak jako tak uživatel bude moci zjistit adresu. Prostě v tom konečném požadavku bude adresa cizího serveru a s tím nic neuděláš. Jediný způsob, jak to doopravdy zamaskovat, je při zpracovávání požadavku na tvůj server číst data z cizího zdroje a následně je přeposílat uživateli. Data si pak u sebe můžeš cachovat, takže by ani nebyla potřeba je pořád číst z toho cizího serveru. Další výhodou je, žepokud ten cizí server vypadne a data budou v cachi, můžeš je uživateli poslat. Problém je ale s rychle přibývajícím množstvím dat, pokud by se jednalo o objemné soubory či odkazů dělaných tímto způsobem bylo hodně.
antiS
Profil *
ok tak dekuji za pripominky a rady a nakonec jsem tedy usoudil ze to je blbost... vsak to zas tak nevadi :o) kazdopadne dekujii a uz nemusite namahat hlavy abyst ena neco prisli :o) uz vas nebudu zatezovat :o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: