Autor Zpráva
Nettle
Profil *
tak jo mohl by me nekdo trochu blize osvetlit jak to mam zapsat aby me to do tabulky napsalo ip adresu toho kdo si prohlizi stranky
WertriK
Profil *
Možná ti to pomůže
vytažení ip a času z logu
Pachollini
Profil
Do tabulky v MySQL?
mysql_query("INSERT INTO jmeno_tabulky SET jmeno_pole='{$_SERVER['REMOTE_ADDR']}' ");
Warden
Profil
omg co ty slozeny zavorky?...ja mel dycky za to ze promenna se do sql pripojuje bud pomoci ".$blabla." nebo se tam soupne rovnou bez uvozovek(apostrofu) a tecek...tohle je nejaky novy zapis nebo co? :) a navic tam chybi nejaky identifikator radku, kam ten zaznam vlozit(neco jako ....WHERE login LIKE 'mujLogin'), takhle pokud to aplikujete na nejakou tabulku se sloupcem "jmeno_pole", tak se vam na vsech radcich ulozi stejna IP a to asi nebude to prave :)
llook
Profil
Warden Tohle není UPDATE ale INSERT INTO. To vloží úplně nový záznam. Asi trochu mate ono SET ..., což je taková vychytávka MySQL, že je možné používat SET v INSERT INTO příkazu.
Co se týče těch složených závorek, viz http://www.php.net/manual/cs/language.types.string.php#language.types. string.parsing.complex
Kajman
Profil *
Warden>
Myslím, že jsi krapet mimo mísu.
1) Ano {$promenna} je nový zápis (tuším od php4), který umožnuje vkládat do stringu v "" bezproblémově vícerozměrná pole.
2) Insert nikdy nic neupravuje, si to asi pleteš s update nebo replace.
Icka
Profil *
mysql_query("INSERT INTO jmeno_tabulky SET jmeno_pole='" . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "' ");
Lze to i takto...
Warden
Profil
no vidite to...ja to rikal, ze po ranu raci nemam nikam psat :o) samozrejme u insert se vklada jen jeden radek...ale k pouzivani {}, to je prvni pripad kde to vidim, zatim ve vsechn zdrojacich do kterych sem koukal, bylo bud s ".." nebo uplne bez, tak se raci ptam...dekuji prevelice za osvetleni
llook
Profil
Nettle
Dělá se to tak, že například o všech, kteří si stránku stáhli v posledních pěti minutách předpokládáš, že si právě prohlíží stránku. Takže je potřeba uchovávat IP adresu a čas přístupu, vytvoř si takovouhle databázovou tabulku:

CREATE TABLE `lidi_na_strance` (
`ip` CHAR(15) PRIMARY KEY,
`atime` DATETIME
);


Skript, který dáš na sledovanou stránku bude vypadat asi takhle:
<?php

// Tohle si uprav podle sebe
$db = mysql_connect(...);
mysql_select_db(...);
$timeOut = 18000;

// Vložíme IP a čas
$query = 'REPLACE INTO `lidi_na_strance` (`ip`, `atime`) ';
$query .= ' VALUES ("'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'", NOW());'
mysql_query($query);

// Smažeme staré záznamy
$query = 'DELETE FROM `lidi_na_strance`';
$query .= ' WHERE `atime`< DATE_SUB(NOW(), INTERVAL '.$timeOut.' SECOND);';
mysql_query($query);
?>


A zobrazení snad už zvládneš.
Nettle
Profil *
oo dikas za prispevky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.