Autor Zpráva
weckho
Profil
Ahoj,
nevíte někdo, jak se řeší, když posílám pomocí formuláře na server např. obrázky, tak aby se nepřepisovaly, když někdo pošle nějakej se stejným názvem co už tam je? Díky moc.
llook
Profil
Řeší se to různě, podle situace. Takové nejjednodušší bude k názvu přidat timestamp (výstup funkce time()), pak by se to přepsalo jen pokud by dva uživatelé odeslaly obrázek se stejným názvem ve stejnou sekundu a to se stává málokdy.
Warden
Profil
nebo treba kontrolovat jestli soubor existuje a pripadne potom k nemu pripojit timestamp, ale to je zbytecna podminka navic :) takze pridavej k nazvu timestamp a mas vystarano...
weckho
Profil
Jo díky, to mě taky napadlo, jenže nevím jak na to. Název souboru získám z pole $nazev = $_FILES['fupload']['name'], a pak to mám udělat takhle: $name .= time() ??? a nevím jestli to tam mám přidat ještě před přenesením funkcí move_uploaded_file() z dočasného umístění na server...
Warden
Profil
no myslim ze pri prenosu ma ten soubor v tempu stejne uplne jinej nazev, takze to imho muzes pridavat az teste pred ulozenim $nazev = Time().$nazev;
Anonymní
Profil *
ja to mam takto ...

$file_name = md5($_FILES['fupload']['name'],Time());
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.