Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Kdybych mel na stránkách menu pomocí include nešlo by zářídít aby se na každé stráne nenačítalo znova?
Marty
Profil
IMHO nešlo, když include se provádí na serveru při každém požadavku.
Pachollini
Profil
Nešlo. Musel bys to udělat jinak (iframe, javascript), ale include je nejlepší - nezdrží to načítání stránky tolik, aby stálo za to se tím nějak zabývat.
Boldrik
Profil
ale ono to ani nevadi, protoze menu (snad) nema ani 4KB, takze na tom nezalezi. jestli ma vic, tak je chyba jinde
Pavka
Profil
Můžeš hodnotu vkládaného souboru uložit např. do coockie nebo sessions (...), pak kontrolovat jestli existují. Pokud ano = načíst promněnou, pokud ne = vložit a vytvořit promněnou. Ale takovéto operace jsou zbytečné ;)
Mack
Profil
Třeba na stránkách interval.cz navigace načítání stránek docela zdržuje!!


Pavka
Člen



Zasláno: 10.6.2005 16:22:23
Citovat


Můžeš hodnotu vkládaného souboru uložit např. do coockie nebo sessions (...), pak kontrolovat jestli existují. Pokud ano = načíst promněnou, pokud ne = vložit a vytvořit promněnou. Ale takovéto operace jsou zbytečné ;)


myslel jsem že sessions beží na straně severu.
Petra
Profil
Mack
Ale ne, menu na Intervalu nemá ani celý jeden kB. A jasně, že na některých stránkách menu zdržuje, na některých stránkách zdržuje taky logo, protože je dvoumegové a na spoustě stránek zdržuje menu, protože je v kilometrovym kusu kódu, ale to nemá žádnou souvislost s tím, že když se udělá menu "úplně normálně", že to ničemu nevadí a nic to nezdržuje (aspoň ne tak, aby stálo za to o tom mluvit).
peta
Profil *
Muzes dat menu do iframu. Framy, pokud se nacitaji, vetsinou jako posledni
jakpsatweb.cz HTM ramy
peta
Profil *
Co se tyce PHP lze udelat sablonu, do ktere vpisujes dalsi kod. A to bud sablonu menu nebo menu vpisovat do kazde stranky

stranka.php
blabla
menu
blabla

include stranka2.htx podle nejakeho case s promennou z GET nebo post

blabla
Martin
Profil
Muzes dat menu do iframu
Tak to určitě neni dobrej nápad :)
Havel-st
Profil *
Na Intervalu a pod. zdržujou nejvíc skripty reklam - většinou aplikace z jiného serveru.
Icka
Profil *
No řekl bych, že menu se bude načítat znovu vždy, pokud nebude stránka rozdělane na framesety a menu bude v jiném rámu, než načítaná stránka...
V případě iframu, divu, includu skrze PHP a jiné metody, je pořád to samý... Tam si nijak nepomůžeš, pokud se chceš vyhnout znovunačtení menu.
roman25
Profil
Můžete mi někdo poslat nějaký podrobný návod jak do stránky index.html vložit počítadlo.php . pokud vložím do index.php tak to funguje ,jakmile do index.html tak ne co mám udělat díky
WertriK
Profil *
pokud v kodu je php, tak koncovka musi byt *.php
roman25
Profil
tomu nerozumím
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.