Autor Zpráva
šárinka
Profil
Ahoj jak mám dostat data z předchozí stránky z textarey bez využití formuláře? Díky za odpovědi
roberta
Profil
dá sa to, že si hodnotu textarea budeš niekde pamätať (session, cookie, databáza, súbor, ...)
šárinka
Profil
ájo dík mě nenapadlo že si to můžu uložit do session
Nox
Profil
roberta
A jak to dostaneš z textarei do session,cookie, databáze, souboru...?

šárinka
bez formuláře se to téměř nedá, šlo by to zapsat do cookie přes javascript nebo se dostat na další stránku pomocí odkazu, jehož součástí by bylo
?text=<text_z_textarei> vepsaný taktéž pomocí javascriptu

Navíc není důvod nepoužít formulář, něco mi říká že se zdráháš z důvodu, který půjde v pohodě vyřešit, tak ho tu nastiň
a bude - form je nejjednodušší a nejspolehlivější řešení
šárinka
Profil
programuju si vlastní forům a vytvořil sjem si vlastní phpbb editor přes regulární výrazy a už mám udělanej formulář s tlačítkem přidat a to přidá příspěvek do mysql. A ted chci udělat náhled příspěvku a nevím jak dát jeden formulář do druhýho tak proto jsem se ptal jestli to jde udělat ještě nějak jinak než přes formulář. Pokud víte jak radte! Díky
Nox
Profil
radte!
rozkaz;)

Třeba 2 submity, jeden s value i name Odeslat, druhý s value i name Náhled a pokud zjistí skript, že byl definovaná
proměnná $_POST["nahled"] tak projede text regulárními výrazy, ale neuloží je, ale pošle zpět stránce třeba přes session
nebo post (atp.)(přes post by to bylo obtížnější) spolu s původním textem
V přidávacím formuláři se pak vždy bude ověřovat existence sessionů s původním textem a náhledem a pokud obě existují, vypíší se

Nebo uložit do db něco jako temp_prispevek, ale to by asi bylo moc zatěžující

Případně nakopírovat reguláry do JS a normálně vepsat pomocí getElementById("...").innerHTML a bude to i bez odesílání

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: