« 1 2 »
Autor Zpráva
Kubiro
Profil *
Ahoj, plz moc, potrebuju pomoct s časem...
Chtěl bych udělat jednu webovku na netu, na ktere by byl čas někde z netu..
Takže když bych něco v te webovce např. stavěl budovu, tak aby me to odněkud (nevim odkud prave) sehnalo cas, a potom bych si s tim pracoval dál...
Díky.. snad ste to pochopili
nightfish
Profil
čas si ber ze serveru, na kterém ti to poběží, ne?
date() na formátování
time() na zjištění unix timestampu
Kubiro
Profil *
me to pojede na ic.cz
takze fakt nevim kde to vzit..
a z PC neni dobrej napad... by si kazdej mohl predelat cas a hned by vsecko bylo...
nightfish
Profil
me to pojede na ic.cz
takze fakt nevim kde to vzit..

proč nepoužiješ to, co jsem psal v 15:26?
Měsíček
Profil
"me to pojede na ic.cz
takze fakt nevim kde to vzit.. "


Ze serveru .. tedy z IC.cz

EDIT: toš už nic ..
Kubiro
Profil *
plz upřesnit.. ja totiz nikdy nechapu čas.. to je pro mě nejhorsi co vubec muze byt =(
nightfish
Profil
plz upřesnit.. ja totiz nikdy nechapu čas.. to je pro mě nejhorsi co vubec muze byt =(
najdi si ty dvě funkce v manuálu k php - http://cz.php.net
a pokud nerozumíš času, tak se asi do webovky ani nepouštěj
Kubiro
Profil *
ok no.. tak zkusim.. az me to vubec nepujde tak jeste napisu...
Kubiro
Profil *
pomocí time(); se zjistí ale čas z PC nebo to de i z toho ic ?
dneska su mimo...
nightfish
Profil
pomocí time(), spuštěného z PHP skriptu na serveru ic.cz se zjistí čas na serveru ic.cz
Kubiro
Profil *
díky, už je mě to jasnější =ú
srigi
Profil
hotove riesenie:
<html>
<head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title>odpocet</title>
</head>
<body>
  <div id="local-time">
    <?php echo date("H:i:s"); ?>
  </div>

  <script type="text/javascript">
    var time_server = 1000 * <?php echo microtime(true); ?>;
    var time_offset = time_server - (new Date()).getTime();
    function time_set() {
        var local_time = new Date();
        local_time.setTime(local_time.getTime() + time_offset);
        var min = local_time.getMinutes();
        var sec = local_time.getSeconds();
        document.getElementById('local-time').innerHTML = local_time.getHours() + ':' + (min < 10 ? '0' : '') + min + ':' + (sec < 10 ? '0' : '') + sec;
    }
    window.setTimeout(function () {window.setInterval(time_set, 1000); time_set(); }, 1000 - time_server % 1000);
  </script>

</body>
</html>
Kubiro
Profil *
srigi
díky moc... skusim to ;)
Kubiro
Profil *
srigi
tak sem to nakonec zas nepochopil... pokazde kdyz to pustim, tak je tam 1hodina a pricitaji se tam postupne sekundy atd...
možná že si to pochopil jinak...
ja potrebuju jen odněkud brat čas online, aby to nebylo hlavne z PC uživatele...
(př. http://ikariam.cz - když se přihlásíte, nahoře vám běží čas, a jak sem pochopil, je to z YAHOO)
Kubiro
Profil *
plz help... =)
srigi
Profil
Ono to fakt bere cas zo serveru. Tam kde to spustas, musis mat php. Uloz si ten kod do suboru s priponou .php
Kubiro
Profil *
ja to ulozil... ale vzdycky kdyz das F5 tak to jede znovu od 1:00:00
Kubiro
Profil *
aaaa diky ;) to je ono.. ja sem totiz tvoril jeste jedno time.php a tak sem to zamotal ;) diky moooc !
Kubiro
Profil *
seš borec, mužete to lock...
Kubiro
Profil
ah... tak a problem... pekna chujovina... akorat to odecetlo cas z PC... rofl co to je....
suky
Profil
Kubiro
Nechapu co resis, zkusim to zopakovat.

Na serveru, kde ti hra (doufam v PHP, kdyz pises do sekce PHP) pobezi a kde budes mit skripty ulozene, bezi cas, stejne jako na tvem pocitaci. Pomoci funkci date() a time() si tento serverovy cas muzes zjistit, nacist a pracovat s nim. Tento serverovy cas uz teoreticky nikdo nezmeni (pokud bys byl na ic.cz, tak urcite ne). Pokud ale nechapes takove zaklady, tak bych se priklonil k nightfishovi, aby ses do webove hry nepoustel.
Kubiro
Profil
takže me to veme čas z PC a pak uz ten čas zustane na serveru ?
(musim mit zaplej PC furt ?)
nightfish
Profil
takže me to veme čas z PC a pak uz ten čas zustane na serveru ?
(musim mit zaplej PC furt ?)

tvůj počítač s tím nemá nic společného... když ho vyhodíš z okna, bude na serveru ic.cz pořád stejný čas
Kubiro
Profil
díky ;)
Kubiro
Profil
a tak proč když změním čas na PC tak me to tam taky zmeni ???
furt me to nejde do hlavy omg
suky
Profil
Kubiro
Byt tebou tak bych zacinal trochu jinde, nez webovou hrou. Treba (link). Zjisti treba tohle (link).
Kubiro
Profil
ja php umim.. jen mam problem s časem...
dival se nato i zkušenej programator a rika ze je to kravina..
odpovi me nekdo na tu otazku ?
a tak proč když změním čas na PC tak me to tam taky zmeni ???
furt me to nejde do hlavy omg
suky
Profil
Kubiro
tam
Co myslis tim tam? proste pouzij funkci date, tak jak je to v tom druhym linku ode me. Kdyz zmenis cas na svym PC, tak se nemuze s tim serverovym nic stat.
Kubiro
Profil
jj narychlo: http://kubiro.hustej.net/l.php
a jak se dela aby to probihalo ?
suky
Profil
Kubiro
Ty chces jako, aby ten cas bezel?
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: