« 1 2
Autor Zpráva
Kubiro
Profil
jj =) plz
suky
Profil
Kubiro
Tak to se musis vyjadrovat presnejs.
Takže když bych něco v te webovce např. stavěl budovu, tak aby me to odněkud (nevim odkud prave) sehnalo cas, a potom bych si s tim pracoval dál...
Z tohodle to teda neni moc poznat, nevim, jak bys mohl pracovat s casem, kterej se ukazuje uzivateli. LOL

Ale to co hledas, najdes tady. Me javaskript moc k srdci neprirostl. (link)
Kubiro
Profil
aha, diky... =)
mě totiž spletl ten script co napsal srigi
protože to byla fakt kravina.. kdyz sem dal v pc hodiny na 10h tak tam taky bylo 10h...
suky
Profil
Kubiro
Jak rikam, javaskript neovladam, ale na teoreticky urovni bych ti to vysvetlil tak, ze si ten JS posila reqesty na server, odkud cas zjisti a pak s nim dal pracuje (ten JS! ne ty).
Kubiro
Profil
jj chapu =)
http://www.kirupa.com/forum/showthread.php?t=301718
tady sem nasel v predposlednim prispevku ten script.. ale zas tam nenapsali jak zavolat ajax =(
srigi
Profil
mě totiž spletl ten script co napsal srigi
protože to byla fakt kravina..


Heh to je sranda, mne to bezi "as expected". Skus www.ipok.sk/server_time.php. Maly dôkaz (zachytene po refresh-y stranky):

suky
Profil
Kubiro
AJAX nijak nevolas, AJAX je spojeni JS a serveru.

srigi
Uprav odkaz, pls. Jinak mne to jede v pohode.
suky
Profil
Ono to muze byt i tim serverem ic.cz.

srigi
OT: U tebe se taky dali na sektu? Sem slysel, ze tu neco psal srigi a jehoVista...
srigi
Profil
:) Na viste pracujem hlavne preto, ze obsahuje UAC (nepracujem stale pod maximalnymi pravami). Okrem toho FS Visty podporuje skutocne symlinky (navyk) a je toho viac (CPU scheduler, IO scheduler a pod.) Pod XP mi tieto featury velmi chybali.
Kubiro
Profil
uh.. me to uz jede taky =)
Kubiro
Profil
takze script mas stejnej jako predtim napsals ?
asi to bude tim ic.cz pokud ten script nezmenils
Kubiro
Profil
http://kubiro.hostuju.cz/time.php
http://kubiro.hustej.net/time.php

v obou když změním hodiny na PC tak se zmeni i na tom webu, ale u toho odkazu co poslal srigi to tak nedela...
Kubiro
Profil
ahaaa nekde bude chybka nebo neco...
kdyz to spustim, a menim cas na pc, tak se to tam hejbne o nejakou tu minutu.. ale kdyz to aktualizuju tak to jede presne porad ;)
Měsíček
Profil
Protože na tvé stránce si ten skript opravdu bere čas z tvého počítače .. je totiž napsán pomocí Javascriptu, který jak známo bere čas z tvého systému.
srigi
Profil
Měsíček
jop, ale v tom skripte (na predchadzajucej stranke) je tento zapis:
var time_server = 1000 * <?php echo microtime(true); ?>;
, cize cas by to malo brat zo serveru.

Kubiro
Je to uplne ten isty skript (aj s tym pochybnym kodovanim, za ktore sa ospravedlnujem).
nightfish
Profil
Kubiro
v obou když změním hodiny na PC tak se zmeni i na tom webu, ale u toho odkazu co poslal srigi to tak nedela...
tvůj problém pramení ze zásadního nepochopení technologií
PHP běží na serveru, bere si čas serveru, nemá žádný jednoduchý prostředek, jak se dostat k času na tvém počítači (pro případě, že server != tvůj počítač)
JavaScript běží v prohlížeči, má možnost dostat se k hodinám na tvém PC (takže změna času na tvém PC ovlivní čas, se kterým pracuje javascript)

jak už jsem jednou napsal - neznáš základy, a proto tohle vlákno místo skončení po 5 příspěvcích pořád pokračuje...
Kubiro
Profil
nn ted uz to chapu...
mě jen prostě nejde tvořit čas, mam s časem problemy i v flash...
ale zbytek celkem umim.
Měsíček
Profil
"cize cas by to malo brat zo serveru. "

Ne, to, že tam hodíš fc. microtime() z PHP neznamená, že se čas bere ze serveru a ne z počítače, jádro skriptu, které se o čas stará je v JS, proto si ho bude za těchto podmínek brát s počítače (systému).
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: