Autor Zpráva
Fergi
Profil
Zdravim mam takovy mensi problem...
z internetu http://trupik.aspweb.cz/ jsem si stahl tuto fci na zmensovani obrazku
<?
function Resizer(
   $filename, //cesta k souboru, ktery chcete zmensit
   $copypath, //cesta, kam zmenseny soubor ulozit
   $MaxWidth,  //maximalni sirka zmenseneho obrazku
   $MaxHeight) //maximalni vyska zmenseneho obrazku
{ 
  //zjistime puvodni velikost obrazku
  list($OrigWidth, $OrigHeight) 
    = getimagesize($filename);
  //hodnota 0 v parametrech MaxWidth resp. MaxHeight znamena,  
  //ze sirka resp. vyska vysledku muze byt libovolna
  if ($MaxWidth == 0) 
    $MaxWidth = $OrigWidth;
  if ($MaxHeight == 0)
    $MaxHeight = $OrigHeight;
  
  //nyni vypocitam pomer zmenseni
  $pw = $OrigWidth / $MaxWidth;
  $ph = $OrigHeight / $MaxHeight;
  
  if ($pw > $ph)
      $p = $pw;
  else
      $p = $ph;
  if ($p < 1)
      $p = 1;
  
  //v p ted mame pomer pro zmenseni
  //vypocitame vysku a sirku zmenseneho obrazku
  $NewWidth = (int)$OrigWidth / $p;
  $NewHeight = (int)$OrigHeight / $p;
  
  //vytvorime novy obrazek pozadovane vysky a sirky
  $image_p = imagecreatetruecolor($NewWidth, $NewHeight);
  //otevreme puvodni obrazek se souboru
  $image = imagecreatefromjpeg($filename);
  //a okopirujeme zmenseny puvodni obrazek do noveho
  imagecopyresampled($image_p, 
                     $image, 0, 0, 0, 0, 
                     $NewWidth, $NewHeight, 
                     $OrigWidth, $OrigHeight);
  //a ulozime 
  imagejpeg($image_p, $copypath, 100);
}
?>

moc by se mi hodila, ale presne nevim jak ji mam pouzit :-( zkousel sem to dat dohromady s titmto uploadem obrazku(http://www.kralik.profitux.cz/) kde se mi fotky nahravaji do adresare FOTO a miniatury do adresare miniatury v adresari foto
<form action="#" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <input type="file" name="fupload">
      <input type="submit" value="Nahrát">
    </form>
<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['fupload']['type']=="image/pjpeg"){ // Pokud soubor bude mít kocovku .jpg, provede se upload
    $slozka = "foto"; // Zde si napište svojí složku, do které se budou soubory ukládat (bez lomítka)
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name']; // Toto je proměnná $cil, která obsahuje adresář, kde se má soubor uploadovat a taky název souboru.
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name']; // Zjistí dočastné umístění souboru
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) // A tady zkopíruje soubor z dočastného umístění do cílového souboru a složky
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); // A pokud se nepovede, tak vypíše tuto hlášku
    chmod ($cil, 0644); // Ještě na soubor vyhodíme funkci chmod, která změní jeho práva na maximum, pokud by soubor psal chybu změňte 0644 na 0777
    if($copy == true){ // Pokud se kopírování provede úspěšně
      echo "Soubor " .$_FILES['fupload']['name']. " byl úspěšně nahrán na server.\n<br><a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";
    }else{
      echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
    }else{
    echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
    }
    }
?>

ale nic to nedela... ani mi to nenapise zadnou chybovou hlasku no proste nic jen to nahralo fotku
poradil by mi prosim nekdo jak to mam do sebe zakomponovat??
dik za vsechny odpovedi :)
ps: atributy mam nastaveny na 777
srigi
Profil
Falcon, frances, ferg, vsetci s otazkou na resize obrazku. Zadaj do google "gregphoto_image php".
Fergi
Profil
jo mrknu se na to dik

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: