Autor Zpráva
aly
Profil *
po odeslání souboru is_uploaded_file($_FILES["userfile"]["tmp_name"]) vrátí false

když dám var_dump($_FILES); .. nenalezeno nic ...

jak je to možné ? ted to jede na hostingu s PHP5 a předtím to jelo dobře na starší verzi čímto je ?

diky zapomoc
aly
Profil *
ve formulaři určitě nechybí enctype
Taps
Profil
aly
ukaž kod
Měsíček
Profil
nejspíše máš chybu v kódu .. ukaž ho celý (HTML+PHP)
aly
Profil *
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate"); // HTTP/1.1
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

co todle dělá?
aly
Profil *
if (is_uploaded_file($_FILES["userfile"]["tmp_name"])) {
if (move_uploaded_file($_FILES["userfile"]["tmp_name"], $_FILES["userfile"]["name"])) {
$soubor = $_FILES["userfile"]["name"];
$copy = 1;
}
else {
echo("Upload souboru : Nemáte dostatečná přístupová práva");
$copy = 0;
}
}
else {
$copy = 0;
}


<form action = \"index.php\" method = \"post\" enctype = \"multipart/form-data\"><table><tr><td><input type = \"file\" name = \"userfile\">
Měsíček
Profil
1.) Jak můžeš kontrolovat jestli je soubor uploadován (ještě k tomu temp souboru), když jsi ho ještě neuploadoval.
2.) Proč vypisuješ i formulář pomocí PHP?
aly
Profil *
no chybička ... ale stejně to nejede :-/

var_dump($_FILES);
//vyhodí
array(0) { }


a ten formulář to je fuk přeci ... tedka se jedná o funkčnost
Taps
Profil
aly
nejdřív soubor musíš nahrát a poté ho mužeš kontrolovat zda je nahraný...ty podmínky máš přesně naopak
Leo
Profil
Pokud pouzivate move_uploaded_file nemusite uz testovat is_uploaded_file, vas problem je v tom, ze michate postupy z ruznych verzi PHP, Leo
aly
Profil *
var_dump($_FILES);
//vyhodí
array(0) { }
peta
Profil
aly
Zkus vychazet z funkcniho prikladu z netu. Nahraj, prover funkci a po te do nej provadej zmeny.
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub11
(zdroj: ppgal.rar)

tady mam nejakou kontrolu, ale nerucim za to, ze je to Ok.
$FILE_MIMES = array('image/pjpeg'=>"jpg",'image/jpeg'=>"jpg",'image/jpg'=>"jpg",'ima ge/png'=>"png",'image/x-png'=>"png",'image/gif'=>"gif",'image/bmp'=>"b mp",' image/xbm'=>"xbm");
$FILE_EXTS = array('.jpeg','.jpg','.png','.gif','.bmp','.xbm');
$MAX_SIZE = 2097152; //asi 2M
function fileCheck($file)
{
global $FILE_MIMES,$FILE_EXTS,$MAX_SIZE;
$fileOK = 0;
if (is_array($file)) {$fileOK = 33;}
//name
if (is_array($file) && $file['name']!=="" /*&& file_exists($file['tmp_name'])*/ && is_file($file['tmp_name']))
{
$fileOK = 2;
//size
if (is_uploaded_file($file['tmp_name']) && $file['size']<$MAX_SIZE)
{
$fileOK = 3;
$file_ext = strtolower(substr($file['name'],strrpos($file['name'],".")));
if (array_key_exists($file['type'],$FILE_MIMES) && in_array($file_ext,$FILE_EXTS) )
//type,ext
{
$fileOK = 1;
}
}
}
return $fileOK;
}

$fileOk = fileCheck($file);
if ($fileOk===1)
{
@move_uploaded_file($photo1,$photo2) || @copy($photo1,$photo2) || copy2($photo1,$photo2);}
...
}

takhle podivne, protoze nekde (tusim to bylo ic.cz) maji zakazane presouvat z tempu, spis asi mazat. Pak tam maji zakazanou funkci copy, takze jsem si dopsal vlastni pomoci fread/fwrite
A pokud to nepresunu ani timto, pak je vse ztraceno :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: