Autor Zpráva
Mi24v
Profil
Zdravím... CHtěl bych se zeptat, jestli by šlo pomocí HEADER v jednom rámu, aktualizovat druhý rám. V manuálu jsem to nenašel, nebo jsem si aspoň nevšiml a tady jsem to nikde nenašel...
dejvos
Profil
PHP to podle mě neumí, ale jde to pomocí javascriptu.
Musíš ovšem to druhé okno otevřít pomocí window.open, ale nejsem si jist, zda to bude fungovat po znovu načtení první stránky .... řekl bych, že ne, takže asi záleží na tom k čemu to budeš potřebovat .....
Matty
Profil
Mi24v
Šlo by to, ale složitě. Přes header() odkazovat na nějaký script, který by například něco zapsal do databáze. A pak v tom druhém rámu přes AJAX kontrolovat, zda je v databázi něco zapsáno. Nic jiného mě nenapadá.
Mi24v
Profil
Mám okno <iframe1> a v něm je další <iframe2> ve kterém je header(). Potřebuju aktualizovat stránku, která se otevře v <iframe1>, zatím se mi otevírá v <iframe2>. Skripty:


iframe1:

<?php
if ($_COOKIE['prihlaseni'] == 1) {
} else {
Header('Location: ../login.php');
}
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../styl.css">
</head>
<body class="okno">

<?php

echo "<h2 class=\"nadpis\">Administrace webu</h2><br>";
echo "<a href=\"vypis.php\" target=\"admin_okno\" class=\"tlacitko\"><div class=\"tlacitko\"style='left: 12px'>Práce se záznamy</div></a>
<a href=\"ostatni.php\" target=\"admin_okno\" class=\"tlacitko\"><div class=\"tlacitko\"style='left: 133px'>Ostatní</div></a>
<a href=\"uzivatele.php\" target=\"admin_okno\" class=\"tlacitko\"><div class=\"tlacitko\"style='left: 254px'>Uživatelé</div></a>
<a href=\"../logout.php\" target=\"admin_okno\" class=\"tlacitko\"><div class=\"tlacitko\"style='left: 375px'>Odhlášení</div></a>";

echo "<iframe src=\"\" name=\"admin_okno\" frameborder=\"yes\" class=\"admin_okno\"></iframe>";

?>
</body>
</html>






iframe2:

<?php
if ($_COOKIE['prihlaseni'] == 1) {
setcookie("prihlaseni", "1",time() + 60 * 60);
} else {
Header('Location: ../login.php');
}
?>

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../styl.css">
</head>
<body class="okno">
<?php

echo "<img src=\"../img/add.png\" align=\"top\" style='position: absolute; top: 25px; left: 30px;'>
<a href=\"pridani.php\" target=\"admin_okno\" style='position: absolute; top: 25px; left: 50px; font-family: arial; font-size: 13px; font-weight: bold; color: #2e4964;'>Přidat položku</a>";

include "../pripoj.php";

$top = "80px";

//vypsaní isso_zaluzií

$sql = "SELECT * FROM isso_zaluzie;";
if ($vypis = mysql_query($sql)) {
echo "<div class=\"nadpis_maly\" style='top:".$top.";'>ISSO žaluzie:</div>";
$top = $top + 20;
while ($isso_zaluzie = mysql_fetch_array($vypis)) {
echo "<div class=\"vypis\" style='top: ".$top.";'>".$isso_zaluzie['nazev']."
<form action=\"upraveni.php\" method=\"post\">
<input type=\"hidden\" name=\"table\" value=\"isso_zaluzie\">
<input type=\"hidden\" name=\"id\" value=".$isso_zaluzie['id'].">
<input type=\"image\" src=\"../img/edit.png\" name=\"edit\" class=\"tlacitko_vypis_edit\" style='top: 1px;'>
</form>

<form action=\"smazani.php\" method=\"post\">
<input type=\"hidden\" name=\"table\" value=\"isso_zaluzie\">
<input type=\"hidden\" name=\"id\" value=".$isso_zaluzie['id'].">
<input type=\"image\" src=\"../img/delete.png\" name=\"edit\" class=\"tlacitko_vypis_delete\" style='top: 1px;'>
</form>
</div>";
$top = $top + 18;
}
}else{
echo "Databázový server neodpovídá.";
}


?>

</body>
</html>
dejvos
Profil
No, já si myslím, že tím javascriptem by to možná bylo jednodušší .... Nemám to vyzkoušené, ale napadlo by mě to takhle:

jméno rámu zjistíš jednoduše = tím, že ho vytvoříš ad dáš mu jméno to je nějak takhle: window.open('nejaky_skript.php','nove_okno');
pak by jsi z prvniho ramu odeslal data -> např zapsal do DB-> přez formulář a při znovu načtení rámu by jsi jen zavolal (nevim presne syntaxi) neco jako nove_okno.location.reload(true).
Mi24v
Profil
jj, dík

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: