Autor Zpráva
kukweb
Profil
chtel jem si udelat obrazek a do neho vlozit text, protoe jsem zacatecnik v php pokoukal jsem co uz je na netu a ze bych to pouzil.

Nasel jsem jeden ktery fungoval a druhy, ktery by se mne hodil vic, ale nejde :(

<?
    unlink("vysledek.jpg");
    $vysledek = "vysledek.jpg";
    $zdroj = imagecreatefromjpeg("foto.jpg");
    $zme = imagecreatetruecolor(640,480);

    imagecopyresampled($zme, $zdroj, 0, 0, 0, 0, imagesx($zme), imagesy($zme), imagesx($zdroj), imagesy($zdroj));

    $textcolor = imagecolorallocate($zme, 0, 0, 0);
  
  
    $t = strftime("%d.%m.%Y, %H:%M");
    imagestring($zme, 5, 6, imagesy($zme)-20, "Testovaci zprava, $t", $textcolor);
        
    imagejpeg($zme,$vysledek);
         
?>

 <img src="vysledek.jpg" alt="test">


tenhle funguje, ale bohuzel to pouziva stale stejny obrazek. Tak jsem to trosicku vylepsil podle
http://interval.cz/clanky/obrazky-a-php-prace-s-textem-a-rozmery/

nahraju obrazek z pocitace a ulozi se na stranku.

<?
  $zdroj="obrazky/img" . date("ymdhis") . ".jpg";
$kopirovani=move_uploaded_file($obrazek, $zdroj); // Zkopírování odeslaného souboru

    $vysledek = $zdroj;
    $zme = imagecreatetruecolor(640,480);

    imagecopyresampled($zme, $zdroj, 0, 0, 0, 0, imagesx($zme), imagesy($zme), imagesx($zdroj), imagesy($zdroj));

    $textcolor = imagecolorallocate($zme, 0, 0, 0);
  
  
    $t = strftime("%d.%m.%Y, %H:%M");
    imagestring($zme, 5, 6, imagesy($zme)-20, "Testovaci zprava, $t", $textcolor);
        
    imagejpeg($zme,$zdroj);

      
?>

 <img src=$zdroj alt="test">


ale asi jsem nekde udelal chybu, nejak to nejde. Muze mne to nekdo prekontrolovat a pripadne opravit. Dekuju
Alphard
Profil
$kopirovani=move_uploaded_file($obrazek, $zdroj); // Zkopírování odeslaného souboru

kde se bere $obrazek?
kukweb
Profil
uz jsem to opravil, zapoml jsem jeden radek :(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: