Autor Zpráva
Jobík
Profil
Zdravím, měl bych takový dotaz:je možno ukládat soubory na jiný můj web? Mám to takto :

index.php

<html>
<body>
<form action="login.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
Jmeno : <input name=Jmeno size=20><b>
Soubor: <input type=file name=Foto accept="image/*", text/plain"><br>
<input type=submit value="ok">
</form>
</body>
</html>  


login.php

<html>
<body>
<?php

$jmeno = $_POST["jmeno"];

if(filesize($_FILES["Foto"]["tmp_name"])<5000000) {
  move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg"); 

} elseif ( $_FILES["foto"]["type"] =="text/plain") {
	move_uploaded_file($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.txt");
	
} elseif ( $_FILES["foto"]["type"] =="image/gif") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.gif");
	
} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");

} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");
} elseif(filesize($_FILES["Foto"]["tmp_name"])<5000000) {
  move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg"); 
}
else {
  echo 'Soubor je příliš velký nrbo má špatný formát.';
}
	
	

?>
</body>
</html>


Aby se mi to ukládalo třeba na stránku www.pepa.pepa.de.

Je nějaký způsob jak toto urobiť?
Předem díky
vydrus
Profil
Hlavně tam musí mít práva pro zapisování. 777
Jobík
Profil
vydrus
Takže by to stačilo napsat : www.pepa.pepa.de/data/chat/$jmeno.jpg to mi právě nejde
Jan Tvrdík
Profil
Jobík
Nechápu, co myslíš tím "uploadovat na cizí web"? Jestli je ten web tvůj, tak musíš dát skript, který ten upload zpracuje a z jiného serveru mu ty data můžeš (možná!) poslat přes sokety nebo něco podobného.
Alphard
Profil
nejprve malý komentář k tvé podmínce, projde soubor o jakékoliv velikosti daného formátu nebo jakýkoliv formát souboru menšího než 5000000

} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");

} elseif ($_FILES["foto"]["type"] =="image/jpeg") {
	move_uploaded_file ($_FILES["foto"]["tmp_name"], "data/chat/$jmeno.jpg");

najdětě 3 rozdíly...

a k otázce, viděl bych to na FTP funkce, normálně se přihlásíš a nahraješ
imploder
Profil
<html>
<body>
<form action="http://www.pepa.pepa.de/login.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
Jmeno : <input name=Jmeno size=20><b>
Soubor: <input type=file name=Foto accept="image/*", text/plain"><br>
<input type=submit value="ok">
</form>
</body>
</html>  

Data z formuláře můžeš adresou v action nasměrovat jakémukoliv skriptu, i na jiném serveru. Na svůj druhý web si dáš ten skript, který to zpracuje a soubory uloží.

Na prosté zavolání skriptu na jiném serveru (třeba i na cizím) s určitými parametry to stačí. Pokud ale chceš, aby skript běžící na tvojem prvním serveru s požadavkem na ten druhý nebo s jeho odpovědí nějak pracoval, bude potřeba naprogramovat v PHP to, co normálně dělá prohlížeč při odesílání formuláře - sestaví požadavek v HTTP, zahrne do něj i posílané soubory a proměnné a pošle ho na příslušnou adresu. Komunikovat s jiným počítačem je možné funkcí fsockopen().
x
Profil *
slo by udelat aby to slo uploadnou na webgarden ?
nuguien
Profil *
zdřejmně šlo
Wroxman
Profil
slo by udelat aby to slo uploadnou na webgarden ?
To na 100% ne
nuguien
Profil *
Šlo by ti i tak:
upload.html
<HTML>

<HEAD><TITLE>Upload</TITLE></HEAD>

<BODY>
<HR SIZE=1 NOSHADE>



Zadejte jméno souboru:

<FORM ACTION="http://jiny-web.cz/upload.php" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">

<INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="30">

<INPUT TYPE="submit" NAME="akce" VALUE="Upload">

</FORM>



</BODY>

</HTML>

+
upload.php(tento soubor by mněl být na vzdáleném webu"kam chci soubory uploadovat")
<?php
if (isset($akce))

{

if (move_uploaded_file($soubor, $soubor_name))

{echo "Soubor ".$soubor_name." o velikosti ".$soubor_size." bajtů byl úspěšně uploadnut na server<BR>";}

else {echo "Při nahrávání souboru ".$soubor_name." o velikosti ".$soubor_size." bitů došlo k chybě!<BR>";}

} ?>




ale musel by se soubor upload.php nějak zabezpečit
(i pro začátečníky)
nuguien
Profil *
asi nešlo teď sem to zkoušel,ale z toho webu by se to dalo uploadnout na jiný
nuguien
Profil *
mam tu chybku Šlo by ti i tak: má být Šlo by to i tak:
nuguien
Profil *
slo by udelat aby to slo uploadnou na webgarden ?
To na 100% ne
už mám jisto,to by nešlo,jen na jiný web(příklad.:webzdarma.cz tam si uděláš web a budeš si to tam uploadovat) ;)
nuguien
Profil *
do upload.php si můžete dát váš kod ale, musíte si pozmněnit obsah souboru upload.html :/
paja22
Profil
a dá se omezit velikost nahraného soubory ?
paja22
Profil
a dá se omezit velikost nahraného soubory ?
jo a taky aby šli nahrávat jen určité typy souborů
nuguien
Profil *
Tohle je lehký na velikost souboru..
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="velikost-v-bajtech" />

příklad:
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="314572800" />

a omezení souborů de taky... jenom umět googlit že?
okoukni jejich způsoby a zkus to pochopit, to totiž stačí na to abys to dokázal
Tady máte jak povolit jenom vybraný tipy souborů[nic tam nestahujte ... sou to viry!!!] ale kod je dobrej sám sem zkoušel:
Jak ochránit svuj upload
nuguien
Profil *
Jinak když budeš googlit tak napřed di na:
http://lmgtfy.com/?q=php+image+upload
to by ti mělo pomóct s nahrávánim určitejch tipů souborů.. a s googlenim ;D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: