| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Michi5 Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 7. 2008, 11:09:56
Takže mám kód
if(isset($_GET['nahrat'])){ $x=1; while ($x<$pocet){ $n=$x."_nazev"; if(strlen($_POST[$n])){ $p=$x."_popis"; $s=$x."_soubor"; $nazev=diak($_POST["$n"]); $popis=$_POST["$n"]; $soubor=($_FILES["$s"]["tmp_name"]); $typ=".".(SubStr(($_FILES["$s"]["name"]), -3)); $nazev2=$nazev.$typ; $open = fopen($soubor, "r"); $obsah = fread($open, filesize($soubor)); $obsah = addslashes($obsah); $query = "INSERT INTO foto VALUES (0, '$nazev', '$obsah', '$popis')"; mysql_query($query) or die("Není možné přidat soubor do databáze!"); if ($query){ echo "<b>Fotografie ".$nazev2." byla úspěšně uložena.</b><BR>"; } else{ echo "<b>Fotografie ".$nazev2." nebyla uložena.</b><BR>"; } } else{ break; } ++$x; } } no to by mělo nahrávat fotky do databáze společně s popisem a názvem. Nahraje to jenom ten popis a název a vyhodí to error: Warning: filesize(): Stat failed for C:\WINDOWS\TEMP\php57.tmp (errno=2 - No such file or directory) in C:\Inetpub\wwwroot\vcelpo.cz\www\administrace\soubory\nove-foto.php on line 47 Fotografie nejakej-super-nazebv.jpg byla úspěšně uložena. mohl by mi někdo poradit co s tím je? |
||
| Alphard Profil |
#2 · Zasláno: 7. 7. 2008, 11:21:51
$query = "INSERT INTO foto VALUES (0, '$nazev', '$obsah', '$popis')";
mysql_query($query) or die("Není možné přidat soubor do databáze!");
if ($query){podmínka bude vyhodnocena jako pravdivá bez ohledu na to, jak dopadne samotný dotaz |
||
| Michi5 Profil * |
#3 · Zasláno: 7. 7. 2008, 11:26:43
tak jak to mám napsat?
if (mysql_query($query){ ?? ale to je celkem jedno, důležitější je že se náhrává jenom ten popis s názvem bez fotky:( |
||
| ninja Profil |
#4 · Zasláno: 7. 7. 2008, 12:07:38
Michi5:
1. Projdi si PHP funkce pro praci s MySQL, zvlaste venuj pozornost mysql_affected_rows (). 2. Zapis do databaze neni vubec vztazen k vlastnimu ulozeni souboru, tedy (ne)provede se at se obrazek fyzicky ulozeni nebo ne. |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0