Autor Zpráva
Michi5
Profil *
Takže mám kód
if(isset($_GET['nahrat'])){
$x=1;
while ($x<$pocet){
$n=$x."_nazev";
if(strlen($_POST[$n])){
$p=$x."_popis";
$s=$x."_soubor";
$nazev=diak($_POST["$n"]);
$popis=$_POST["$n"];
$soubor=($_FILES["$s"]["tmp_name"]);
$typ=".".(SubStr(($_FILES["$s"]["name"]), -3));
$nazev2=$nazev.$typ;
$open = fopen($soubor, "r");
$obsah = fread($open, filesize($soubor));
$obsah = addslashes($obsah);
$query = "INSERT INTO foto VALUES (0, '$nazev', '$obsah', '$popis')";
mysql_query($query) or die("Není možné přidat soubor do databáze!");
if ($query){
echo "<b>Fotografie ".$nazev2." byla úspěšně uložena.</b><BR>";
}
else{
echo "<b>Fotografie ".$nazev2." nebyla uložena.</b><BR>";
}
}
else{
break;
}
++$x;
}
}
no to by mělo nahrávat fotky do databáze společně s popisem a názvem.
Nahraje to jenom ten popis a název a vyhodí to error:
Warning: filesize(): Stat failed for C:\WINDOWS\TEMP\php57.tmp (errno=2 - No such file or directory) in C:\Inetpub\wwwroot\vcelpo.cz\www\administrace\soubory\nove-foto.php on line 47
Fotografie nejakej-super-nazebv.jpg byla úspěšně uložena.
mohl by mi někdo poradit co s tím je?
Alphard
Profil
$query = "INSERT INTO foto VALUES (0, '$nazev', '$obsah', '$popis')"; 
mysql_query($query) or die("Není možné přidat soubor do databáze!"); 
if ($query){


podmínka bude vyhodnocena jako pravdivá bez ohledu na to, jak dopadne samotný dotaz
Michi5
Profil *
tak jak to mám napsat?
if (mysql_query($query){
??
ale to je celkem jedno, důležitější je že se náhrává jenom ten popis s názvem bez fotky:(
ninja
Profil
Michi5:

1. Projdi si PHP funkce pro praci s MySQL, zvlaste venuj pozornost mysql_affected_rows ().
2. Zapis do databaze neni vubec vztazen k vlastnimu ulozeni souboru, tedy (ne)provede se at se obrazek fyzicky ulozeni nebo ne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: