Autor Zpráva
freedas
Profil
ahojte, mám dotaz, nevíte, jak v php udělat náhledy k fotogalerii z fotek? např. na šířku 150px? nemyslím <img width=150...., ale aby i ten soubor stahovaný z webu byl malý. Díky
Hugo
Profil
imagecopyresampled(), prip. imagecopyresized(), ale musis mit na serveru nainstalovanou gd knihovnu.
freedas
Profil
nevíš, kde bych mohl mít chybu?


  for($num=1; $num<=$pocet; $num++):


{

// zjištění velikosti velkého souboru
// File and new size

$filename="media/foto/$cesta/foto_$num.jpg";
$velikost=GetImageSize($filename);
$sirka=$velikost[0]; // šířka v pixelech původního
$vyska=$velikost[1]; // výška v pixelech původního



// Content type
header('Content-type: image/jpeg');

// Get new sizes
list($width, $height) = getimagesize($filename);
$newwidth = 100;
$newheight = 100 * $sirka / $vyska;

// Load
$thumb = imagecreate($newwidth, $newheight);
$source = imagecreatefromjpeg($filename);

// Resize
imagecopyresized($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width, $height);

// Output
imagejpeg($thumb);

a ted to nějak dostat ven z toho. <img src?



}


endfor;
Moris
Profil *
co by si dostaval ven... kdyz fce imagejpeg ti ulozi do jakekoli sloyky ImageJPEG($obrazek, $cesta, 100);
to posledni je kvalita v procentech takze 0 az 100.....
jo pozor nato ten prikaz vam bude fungovat jen v tom pripade ze mate na slozku prava read a write tak si kdyz tak zmente kdyz to nepojede.....
nebo to de vyresit

//Grab new image
ob_start();
ImageJPEG($new_image);
$image_buffer = ob_get_contents();
ob_end_clean();
ImageDestroy($new_image);
//Create temporary file and write to it
$fp = tmpfile();
fwrite($fp, $image_buffer)) {
rewind($fp);
//Upload new image
$conn_id = ftp_connect('ftp.example.tld');
ftp_login($conn_id,'user','pass');
ftp_fput($conn_id,'path/to/new/file.jpg', $fp, FTP_BINARY);
fclose($fp);

ale to uz je zbytecny tohle je dobry kdyby ste ty fotky chteli nahrat jeste najinej server nez sou vase prezentace

gl
Anonymní
Profil *
Ja pouzivam tohle:

function image_resize($file_in, $file_out, $width,$height) {

$imagesize = getimagesize($file_in);
if ((!$width && !$height) || !$imagesize[0] || !$imagesize[1]) {
return false;
}
switch ($imagesize[2]) {
case 1: $img = imagecreatefromgif($file_in); break;
case 2: $img = imagecreatefromjpeg($file_in); break;
case 3: $img = imagecreatefrompng($file_in); break;
default: return false;
}
if (!$img) {
return false;
}
$img2 = imagecreatetruecolor($width, $height);
imagecopyresampled($img2, $img, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $imagesize[0], $imagesize[1]);
if ($imagesize[2] == 2) {
return imagejpeg($img2, $file_out);
} elseif ($imagesize[2] == 1 && function_exists("imagegif")) {
imagetruecolortopalette($img2, false, 256);
return imagegif($img2, $file_out);
} else {
return imagepng($img2, $file_out);
}
}


Je to upravený skript od Jakuba Vrány (php.vrana.cz) ... Skript ti to dokonce i sám uloží do složky :-)))
tark
Profil *
Kruciš ... Zapomněl jsem se podepsat. Jinak, co to vůbec generuje můžeš vidět třeba tady: http://fotoblog.blacksuns.net/?akce=thumbs
freedas
Profil
díky, už jsem to vyřešil uplně suprově jinak :-)
tark
Profil *
Jo, jasně, až teď jsem si všiml toho, že je to z 12.6 :-)) Někdo tu vytáhl starou diskuzi :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.