Autor Zpráva
pito
Profil
Zdar

Chci se zeptat jak udelam tlacitka zpet a next.Mam foto a potrebuji aby tim si pouvali dopredu ci dozadu se vratit na fotku.A potreboval bych aby to slo po radcich co mam v db.Mam ty fotky v db.
Dranel
Profil
pito
Tak když zapřemíšlím, logicky si odvodím:
Každá fotka v db má svoje id. Zjistím id aktuální fotky a přičtu/odečtu 1.
pito
Profil
no ja ty id mam prave ruzne.To mne taky napadlo
Amunak
Profil
tak do db pridej sloupec napr. id2 a dej mu auto increment... akorat tem stavajicim pak musis ty cisla priradit.

Taky by to slo tak, ze vyberes foot z db, pak prictes k IDcku 1 a kdyz neexistuje, prictes zase 1 atd dokud nebude existovat nebo to nepresahne napr. 1000 - kvuli prehlceni databaze a apache a taky kvuli tomu ze ty ID asi nekdy konci :)
Joker
Profil
tak do db pridej sloupec napr. id2
Na co, probůh.

Stačilo by to udělat třeba takhle... řekněme, že zobrazuju fotku s ID 87 a odkaz na následující bude:
neco.php?id=87&akce=dalsi;
...a pokud "další" fotka je prostě nejbližší s vyšším ID, tak to bude:
SELECT sloupce FROM tabulka WHERE id>$id ORDER BY id ASC LIMIT 1
Pokud se "další" fotka pozná podle jiné podmínky, prostě se použije jiné WHERE a ORDER BY.
joe
Profil
Amunak
Radši smaž co jsi napsal nebo si z toho někdo vezme příklad.
pito
Profil
uz to mam je to v poradku

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: