Autor Zpráva
kesqe
Profil *
Dobry den.

Mam na stranke vypis z databazy.
Vypisujem to tak:

echo "<strong> ".$nazov."</strong>";


Nizsie na stranke mam iframe (zamerne), ktory mi zobrazuje subor.php.

A v subor.php mam nieco take...

<?
$ID=".$nazov.";
?>


... lenze nic sa do premnnej $ID nezapise.

Neviem ci to moze fungovat cez iframe. A ak ano co je v kodu zle? Viem ze takto sa nemusi zapisovat premenna, niekde tam by mohli byt nejake apostrofy...len neviem kde :)

som laik v php tak sa ospravedlnujem, ak je to blba otazka :D
Matty
Profil
kesqe
Do $ID se má zapsat .$nazov. nebo obsah proměnné $nazov?
Joker
Profil
kesqe
Neviem ci to moze fungovat cez iframe
Nemůže.

Proměnná má platnost během zpracování té jedné stránky a v iframe se načítá úplně jiná stránka (třeba dokonce z úplně jiného serveru)!

Ale mohlo by to fungovat, pokud by se použila session.
kletely
Profil
<?
$ID=".$nazov.";
?>

???
Tie úvodzovky tak nedávaj alebo keď už tak takto:
$ID="".$nazov."";

OT: na miesto <? používaj <?php
echo "<strong> ".$nazov."</strong>";
Z db sa takto nevypisujú data. Naštuduj si ako sa vyberajú ;)
kesqe
Profil *
Matty
obsah premennej



Joker
Ako by to bolo s tymi sessions?
Joker
Profil
kesqe
Viz například http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=440

Jen to registrování proměnných pomocí session_register je už zastaralé, dnes se používá zápis jako u polí:
$_SESSION["jmeno"] = "něco";
kesqe
Profil *
Joker

neviem ci robim zle ale dal som vypisat sesion aj na stranke aj v iframe.rovnako.a zobrazilo len na stranke.v iframe nevypisalo nic.znamena to ze to nefunguje?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: