Autor Zpráva
foboss
Profil *
Zdar borci, poterbujem z tabulky clanky , co mam v MySQL vybrat konkretne jeden clanok zo vetkych vystrankovanych , tak ze nan klinkem na indexe.php , napr ako to maju na lixsofte.cz

http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=361
(to id_article), ja mam ako kluc dany nazov clanku

Ako na to ?

Pridavam aj usek kodu, kde vypisem data z MySQL

while ($riadok=mysql_fetch_array($result))
             {           
             echo "<table  cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" style=\"font:menu;font-size:11\" width=\"550\" align=\"center\"><tr height=\"23\" style=\"background-image:URL('title.png')\"><td width=\"250\"><b><font color=\"red\">&nbsp &nbsp &nbsp <a href=\"".$riadok["sekcia"]."\"><font color=\"3B3B3B\">".$riadok["sekcia"]."</font></a>  - <a href=\"index.php?clanok=".$riadok["nazov"]."\">".$riadok["nazov"]."</a > </font></b> </td><td align=\"right\"> <b>Článok bol publikovaný:</b> ".$riadok["datum"]." &nbsp &nbsp </td></tr><tr><td colspan=\"2\"> &nbsp &nbsp  &nbsp ".$riadok["text"]."</td></tr><tr height=\"3\" style=\"background-image:URL('line.png')\"><td colspan=\"2\"></td></tr><tr><td width=\"200\">&nbsp &nbsp<b>autor:</b><a href=\"mailto:".$riadok["mail"]."\"> ".$riadok["autor"]." </a></td><td align=\"right\">Článok bol čítaný: <font color=\"green\">".$riadok["pocitadlo"]."</font> x &nbsp &nbsp</td></tr></table><br><br>\n";
            }//end while
           mysql_free_result($result);
fandaa
Profil
$id_clanku = $_GET["id_clanku"];
$result = mysql_query("SELECT * FROM clanky WHERE id = '$id_clanku' ");

Ale bacha na SQL injekci.
BetaCam
Profil
ja mam ako kluc dany nazov clanku

A důvod této šílenosti??
crook
Profil *
predpokladam ze $id_article = $_GET['id_article'] tam je
sorry ale musim to napsat

To echo a tabulka je des neprehledny:

Pust se do studia CSS

$id_clanku = $_GET["id_clanku"];
$result = mysql_query("SELECT nazev_copotrebujes FROM clanky WHERE id = '$id_clanku' ");
while($row = mysql_fetch_array($result));
co_potrebujes = row[0] nebo row['nazev_copotrebujes'];

fandaa kurna tu hvezdu tam nepichej:DDDD
foboss
Profil *
ok, kluc som zmenil na cislo, teda pocitam clanky od nuly

Ale mam problem, kedze zadam WHERE pri vyberani z tabulky tak vyberie na uvodnej strane (pri spusteni stranky -> index.php) len ten jeden clanok, ja potrebujem vypisat vsetky a po kliknuti na nazov clanku aby vypisalo ten konkretny podla id_clanku, jak to mam vypisat (tie vsetky clanky) ?
fandaa
Profil
foboss
Na úvodní stránce vybereš všechny články nebo použiješ LIMIT pro určitý počet článků.
index.php
$result = mysql_query("SELECT * FROM clanky ORDER BY id DESC LIMIT 0,5 ");

a v cyklu while dáš např. odkaz na clanky.php?id=".$riadok["id"].", z toho budeš mít např. clanky.php?id=2.

clanky.php
$id_clanku = $_GET["id"];
$result = mysql_query("SELECT * FROM clanky WHERE id = '$id_clanku' ");
foboss
Profil *
jo dik moc za radu, idem skusit ;-)
foboss
Profil *
funguje, diky hosi moc za rady ! :)
fandaa
Profil
crook
fandaa kurna tu hvezdu tam nepichej:DDDD
Nechtělo se mi tam něco psát.

foboss
Samozřejmě místo té hvězdičky si tam vypiš názvy sloupců. ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0