Autor Zpráva
mhanny
Profil *
ahoj přejdu k příkladu :)
mám celkem nehezky řešené přihlášení, protože se v něm již přes hodinu rochnim, abych ho rozchodil v IE
mám na stránce přihlašovací formulář, který se odešle na stejnou stránku a v php zjišťuji, zda došlo k odeslání formuláře takto

if($_POST['send'] == "Přihlásit"){
//další kood
}

Problém je v tom, že když vytvářím web tak používám FF a pak najednou koukám v IE mi to vůbec nejde. Co jsem to testoval, tak v IE jako by to tímto kouskem kodu vůbec neprošlo, přitom v FF to jde! Tak jako nevím co s tím. Budu vděčný za každou radu.
mhanny
Profil *
Tak jsem na to možná přišel.
send je název tlačítka pro přihlášení, ale je jako obrázek (tedy input type="image") a má (value="Přihlásit")
ono ve FF to jde normálně ale v IE ne a teď si myslím, že to je právě tím, že je to tlačítko typu obrázek, nemáte k tomu řešení?
mhanny
Profil *
nebylo by možné pojmenovat tedy formulář (tedy např. přidat do <form ....> name="prihlaseni")
a pak v php to řešit takto
if(isset($_POST["prihlaseni"])){
...
}
mhanny
Profil *
bane to nefunguje ;-(
Davex
Profil
Vypiš si obsah pole pomocí var_dump($_POST) a tak zjistíš co IE odesílá.
mhanny
Profil *
hned to zkusím, jinak jsem našel tohle možná je to řešení http://www.vidtman.com/blogger/2006/10/form-input-image-v-ie_02.html
mhanny
Profil *
Davex
tak mi to vypsalo tohle

array(4) { ["prihlasovaci_jmeno"]=> string(5) "idact" ["prihlasovaci_heslo"]=> string(4) "miko" ["send_x"]=> string(1) "0" ["send_y"]=> string(1) "0" }
mhanny
Profil *
e ve FF to běží a je tam o to tlačítko víc tedy:

array(5) { ["prihlasovaci_jmeno"]=> string(5) "idact" ["prihlasovaci_heslo"]=> string(4) "miko" ["send_x"]=> string(1) "0" ["send_y"]=> string(1) "0" ["send"]=> string(9) "Přihlásit" }
mhanny
Profil *
asi se to tu už i řešilo tady http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=51 113
je tam asi i funkční řešení takže jsem zbytečně založil téma, ale vlastně jsem nevěděl ještě proč mi to nešlo, tak to zbytečný nebylo :)
jestli znáte nějaké jiné řešní tak za něj budu samozřejmě rád :)
mhanny
Profil *
tak Dalibor v tom posledním odkazu na konci radí dobře a funguje to :)
takže problém vyřešen díky moc :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: