Autor Zpráva
dioo458
Profil *
Chci se zeptat na jednu vec... Kdyz vyplni nekdo formular vcetne meilu, tak bych chtel aby se pak vysledek poslal jak me tak i jemu. Zatim se posle jen me:) Co je tam spatne?

<?php

$XXX=$_POST["XXX"];
$YYY=$_POST["YYY"];
$mail=$_POST["mail"]; // jejich mail z formulare

$email = 'abcd@seznam.cz, $mail'; // muj meil, jejich meil z formulare
$vysledek = mail($email, "$XXX, $YYY");

?>
Matty
Profil
dioo458
Zkus $vysledek = mail("$email, $mail", "$XXX, $YYY"); s tim, že $mail je pouze tvoje adresa.
dioo458
Profil *
Citovat

Nic, jen se do predmetu da ta jeho adresa z $mail.
Smajda
Profil
mail(komu, předmět, zpráva [ další_řádky_hlavičky [, další_parametry]]);

příklad: mail("dioo458@programator.cz", "Nabídka", "Jsi super programátor!");



doufám že je to dobře
Axx
Profil *
Je-li $mail rovno třeba axx@cokoliv.cz, pak po provedení

$email = 'abcd@seznam.cz, $mail';

bude $email rovno abcd@seznam.cz, $mail, takže se email pošle vám a někam do háje na $mail@localhost.

Zřejmě jste tam místo jednoduchých uvozovek chtěl napsat dvojité ""..
dioo458
Profil *
mail(komu, předmět, zpráva [ další_řádky_hlavičky [, další_parametry]]);

příklad: mail("dioo458@programator.cz", "Nabídka", "Jsi super programátor!");


No a me prave jde o to, abych do "komu" dostal jak muj meil, kterej bude porad stejnej, tak i jejich meil, kterej vyplni ve formulari, a to se nedari:) Zkousel sem vsechny mozny varianty a porad nic:(
Smajda
Profil
jako jestli mysliš jako aby do co odesílaj tak aby se poslalo jim a zároveň i tobě jo?

$kam = 'rada92@centrum.cz, SustrRadek@seznam.cz';
mail($kam, 'Nečum', 'Toto poslal můj testovací script!');

toto to pošle na oba 2mejly tak tu $kam uprav a mělo by to jít
nevím jestli jsem tě pochopil správně
dioo458
Profil *
nevím jestli jsem tě pochopil správně

Chapes spravne, jen jde o to, ze ten druhej meil ja neznam, zadavat ho budou ti co vyplni formular.
Smajda
Profil
$mejl = $_POST["mejl"];
$kam = 'tvujmejl@programator.cz,' $mejl;
asi nějak tak ne?
dioo458
Profil *
$adresa=$_POST["adresa"];

$email = 'muj_meil@seznam.cz', $adresa;
$vysledek = mail($email, "predmet", "zprava");

a vysledek:

Parse error: syntax error, unexpected ... on line 79
Smajda
Profil
$email = 'muj_meil@seznam.cz', $adresa;

tu čarku zkus dat před uvozovku

$email = 'muj_meil@seznam.cz,'.$adresa;
dioo458
Profil *
At tu carku tam pred i za, tak to hlasi eror:(
dioo458
Profil *
Tak chyba odstranena, tim ze sem ten meil vymazal a chodi to jen me:( Ale co nadelam.

Druha vec je, kdyz mi to prijde na meila, tak některý znaky jako Ž, Š jsou takovy obdelnicky kde sou 4 cislice, dve nahore, dve dole. Charset na ty strance mam windows-1250 a tam sou ty znaky dobry, jen na tom meilu ne... Divam se na wikipediu a treba z japonskych, korejskych znaku mam to samy, obdelnicek... Mam FF3.0.1, je me jasny ze me chybi nejaka jazykova sada, ale kde ju nabrat? Gůglil sem a nic:(
Honzík_
Profil *
$XXX=$_POST["XXX"];
$YYY=$_POST["YYY"];
$mail=$_POST["mail"]; // jejich mail z formulare
$headers = 'Bcc: abcd@seznam.cz' . "\r\n" .
 'Content-type: text/html; charset=windows-1250';

$vysledek = mail("abcd@seznam.cz", "$XXX, $YYY"); 
$vysledek1 = mail($mail, $XXX, $YYY, $headers); 


Taky bych vyzkoušel co to bude dělat, když ti někdo jako předmět zadá <b>, ", atd...
dal bych tam htmlspecialchars() a adslashes()
Honzík_
Profil *
oprava:
tenhle řádek tam nepatří
$vysledek = mail("abcd@seznam.cz", "$XXX, $YYY"); 
dioo458
Profil *
$headers = 'Bcc: muj_email@seznam.cz' . "\r\n" .
 'Content-type: text/html; charset=windows-1250';

$vysledek = mail($mail, "Hlasoval $jmeno, $prijmeni", "

Pořadí:

1. Honza
2. dio

");


nevim kam s tim headers, a jestli to chapu, tak mail("Meil kam se to posle", "Predmet". "Zprava");
Jako predmet mam Hlasoval a z formulare jmeno a prijmeni, dalsi je zprava, tu mam tak nejak odradkovanou:))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0