21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Fergi
Profil
Zdravim :)
Mam fotogalerii Gregphoto ale trosku sem si ji prekuchal - na upload ... data se mi zapisovala do souboru , ale to neni moc dobry zapisovat to do souboru tak sem se rozhodl ze skusim zapisovat data do DB (mysql) , upload probehne bezchybne(neuploaduji do DB) ale zapis do db uz nefaka haze mi to unexpected T_VARIABLE (pravdepodobne spatna promenna) , jo a upload je od http://www.kralik.profitux.cz/blog/87-php-upload-souboru a tady je muju dlouhy kod

<?php
if (isset($_FILES['fupload']))
  {
    if($_FILES['fupload']['type']=="image/jpeg" or $_FILES['fupload']['type']=="image/pjpeg"){ 
    $slozka = "images"; 
    $cil = $slozka . "/" .$_FILES['fupload']['name'];
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
$cil = Str_Replace(".JPG", ".jpg", $cil);
$cil = Str_Replace(".JPEG", ".jpeg", $cil);
$cil = Str_Replace(".PNG", ".png", $cil);
$cil = Str_Replace(".GIF", ".gif", $cil); //TADY prepisuju velky koncovky na maly kvuli hostingu ktery mezi nimi dela rozdily
    $copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil)
      or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat"); 
    chmod ($cil, 0644); 
    if($copy == true){ 
    $nazev = "" .$_FILES['fupload']['name']. "";
$nazev = Str_Replace(".JPG", ".jpg", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".JPEG", ".jpeg", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".PNG", ".png", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".GIF", ".gif", $nazev);
$galerie = $_POST["galerie"]; 
      echo "Soubor <b>$nazev</b> byl úspěšně nahrán na server, do galerie <b>$galerie</b>.\n<br><a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";
$nazev = Str_Replace(".jpg", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".jpeg", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".png", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".gif", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".JPG", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".JPEG", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".PNG", "", $nazev);
$nazev = Str_Replace(".GIF", "", $nazev); //kvuli gregphoto musim odstranit koncovky
 
 $pridal=($_SESSION['login']);   
 $galerie=($_POST["galerie"]);   
 $datum=(Date('j. ' . 'm. ' . 'Y));  
     MySQL_Query("INSERT INTO fotogalerie (galerie,img,pridal,datum) VALUES ('$galerie','$nazev','$pridal','$datum')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());

    }else{
    echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
    }
?>

prosim neukamenujte me za to ale proste nevidim chybu ..... jinak jeste musim dodat ze zapis dat do souboru me fungoval....
dekuji za kazdou odpoved
Fergi
Joker
Profil
Fergi
haze mi to unexpected T_VARIABLE (pravdepodobne spatna promenna)
Tipnul bych chybějící středník.
Z hlášení si zjistěte, na jakém řádku chyba nastane a pak sem dejte část skriptu kolem toho řádku (řekněme tři před a tři za) s vyznačením řádku, na kterém ta chyba nastává.
Matty
Profil
Fergi
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil); - tady ti chybí ten středník.
edit: Omlouvám se, nevšiml jsem si, že to pokračuje.
Fergi
Profil
$copy = move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil); - tady ti chybí ten středník.
ne tam nema byt ;)

tak chybaa v Matrixu je na tohmto radku
MySQL_Query("INSERT INTO fotogalerie (galerie,img,pridal,datum) VALUES ('$galerie','$nazev','$pridal','$datum')") or Die("Nastala chyba: ".MySQL_Error());
Joker
Profil
Fergi
aha, už to mám.
Chyba v Matrixu je o řádek výš:
$datum=(Date('j. ' . 'm. ' . 'Y));
Chybějící apostrof.
Ale šlo by to napsat jednodušeji: $datum=(Date('j. m. Y'));
Fergi
Profil
Vazne.... mel jste pravdu :) ted mit to pise unexpected $end ale s tim si hrave poradim(snad :D) ... tak moc dekuji :)
Fergi
Profil
Tak uz mi to faka jen to chtel pod
 echo "Soubor <b>$nazev</b> byl úspěšně nahrán na server, do galerie <b>$galerie</b>.\n<br><a href=\"$cil\">Jdi na soubor</a>";

napsat
    }else{
      echo "Soubor nemohl být nahrán.\nPočet chyb: " . $_FILES['fupload']['error'];
    }
    }else{
    echo "Lze nahrávat pouze soubory typu JPEG!";
    }
    }

:)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0