Autor Zpráva
JohnnyELF
Profil *
Dobry den,
zkousim zvalidnit svuj redakcni system a narazil jsem na drobny zadrhel. Vzhledem k tomu ze se muj RS vklada do stranky kde je potreba tak jsem nevyplnoval parametr ACTION u tagu FORM (funguje vsude OK). Problem ale je ze takto neni stranka validni.

Otazka tedy zni. Jakou nejjednodusi cestou ziskat URL aktualni stranky VCETNE parametru GET pomoci ni predanych? Napada me pouze pres $_SERVER a $_GET slepit si URL znova ale to mi prijde priliz slozite... nebo se mylim?

Dekuji predem za odpoved.

Joh
Alphard
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=77694&foru m=9&page=-1
Chamurappi
Profil
Reaguji na JohnnyhoELFa:
Problem ale je ze takto neni stranka validni.
Proč je to problém? Zkoumáš validitu podle jedenáct let starých specifikací.
Atribut „action“ nebyl nikdy v praxi povinný a není povinný ani dle návrhu příští verze HTML.
JohnnyELF
Profil *
Alphard> Diky - zkousel jsem to zde hledat pred dotazem, ale evidetne jsem se ptal spatne :)

Chamurappi> Presne tak. Za soucasnych podminek netusim jak presvedcit officialni validatory ze jsou stranky validni :) Ne ze by mi nejak na te validite zalezelo ale obcas to nekdo pouzije a tvari se divne ;) HTML dalsi verze ma pro mne novy problem bo tag FONT povazuje za nevalidni -> ten ovsem s oblibou pouziva tinymce kterou zas pouzivam ja :) Obecne bych ale rekl ze jsem v tehle oblasti vzdelavan pouze metodou pokus - omyl - google. Tj. z pohledu zkusenejsiho jsem asi "dost prase". Vcera jsem napriklad zjistil ze na novem hostingu mi nic nefunguje bo me scripty pocitaly s register global :) Skoro by se mi hodila kniha/web s nazvem 100 prasaren v PHP, abych vedel ceho se vyvarovat :)

Jinak obou samozrejme diky!
Joker
Profil
JohnnyELF
Pokud s tím není kromě nevalidity žádný jiný problém, tak ať to klidně je nevalidní.
Chamurappi
Profil
Reaguji na JohnnyhoELFa:
jsem v tehle oblasti vzdelavan pouze metodou pokus - omyl - google
Zkus můj validátor.
JohnnyELF
Profil *
Chamurappi> Funguje skvele - rovnou jsem si pridal META znacku pro style parametr :) Dik za tip.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: