Autor Zpráva
sef
Profil *
Dobrý den,

řeším teno problem přes formulář kde je input typu file a při procházet tam hodím url a ten file se uloží do tempu a pak se klasicky uloží naftp kam si určím.

Dost strašné řešení, zajmalo by mě zda už jste takovou věc řešili a zda to jde nějak efektivněji.

např. proměna $url='www.domena.cz/obrazek.jpg';

A z tohoto uložit obrázek na ftp...

Díky za napády
Jack06
Profil
Teď to řešíš normálně přez upload teoreticky řešeno a chceš si někde na nějakém webu najít obrázek a ten uložit k sobě jest tak?
sef
Profil *
nene ted to řeším tak že url dám do procházet, a file už jsi to sám stáhne. Chová se to v tempu jakobych to měl na disku ten obrázek z url.
Jj a chci jetli existuje jiné řešení než toto.
Jack06
Profil
pošli stránku nebo ty scripty jak to řešíš, a přesněji popiš, jak to chceš na email
muj-web@centrum.cz
sef
Profil *
nechápu co je nejasné na tom mém prvním příspěvku, ale tak hodím Vám to ještě jednou.
Mám stránku která obsahuje formulář, kde se zadává url obrázku, který se má uplodovat na ftp.

Moje řešení bylo že formulář, a input v něm byl jako file. Kliknu na procházet a do kolonky soubor vložím url a dám otevřít.
Win, jsi toto udělají tak že obrázek z url ztáhnout do C://Temp a obrázek pak vypadá jak by jste vkládal z pc. Pak už je postup normální.

Mě zajmá zda to jde udělat že by tam bylo jen input a odeslala se proměnná $adresa="url obrázku" a na to by následoval nějaký script který by obrázek uložíl na ftp.
Jack06
Profil
Proměná může být $_POST["file"] jestliže input bude nazván file. tuto proměnnou můžeš jakkoli přeměnit

$adresa = $_POST["file"];

script pracující s proměnnou
sef
Profil *
hehe, tak já nevím asi mluvím čínsky.

já potřebuji ten script který uloží ten obrázek z té proměnné.
Uložit si tu proměnou umím..připadá mi to jak by jste to nečetl...
Alphard
Profil
co třeba:
<?php
$cil = "image.jpg"; 
$misto = "http://1.im.cz/n/photo//09/27/07eisgy-clanek2.jpg"; 
$presun = copy ($misto, $cil);
if (!$presun) echo "Během přesunu došlo k chybě.";
?>
Jack06
Profil
místo copy bych použil move_uploaded_file
Jack06
Profil
Píšeš to divně kdyby jsi to nenapsal divně odpověděl by ti někdo hned. Příště napiš upload script nebo tak nějak.
Jack Finger
Profil
Jack06
nepřesunuje náhodou funkce move_uploaded_file() nahrané soubory z tmp do určené složky? Alphardovo řešení nic neuploaduje...
sef
Profil *
Jack Finger přesně tak, ani jedna věc neřeší upload z url

To jack: Promiň, ale jestli nechápeš že uložení znamená upload tak to je těžký no...
Hugo
Profil
sef

http://www.z-moravec.net/php_learn/dilbert.php

Stačí ten skript jen trochu upravit.
sef
Profil *
diky mrknu na to...
Alphard
Profil
přesně tak, ani jedna věc neřeší upload z url
myslel jsem, že máš v proměnné url souboru, který chceš uložit na svém serveru a na to jsem ti napsal script
script od Huga dělá to samé, jen složitěji a ještě čísluje názvy, o tom nebyla vůbec řeč, ...

dodám podrobnosti pro ostatní (kdyby někdo použil hledání)
<form method="post">
URL: <input type="text" name="url"><br>
Nový název: <input type="text" name="nazev"><br>
<input type="submit" value="Nahrát">
<form>
<?php
if (isset ($_POST['url']))
{
$presun = copy ($_POST['url'], $_POST['nazev']);
if (!$presun) echo "soubor se nepodařilo nahrát";
}
?>
Jack06
Profil
Jack Finger

ano přesouvá, proto se trochu jinak pak řeší práce se souborem to se omlouvám zapoměl jsem dodat.
to Alphard - UPLOAD souboru to je. "Tady asi někdo neumí php ."


Alphard
V jednoduchosti je krása

sef
Sorry, ale když neumíš php jak nám můžeš nadávat, že to máme špatně. To co ti napsal Alphard uploaduje soubor.
Já chci dělat zabezpečenou galerii, a mám tady na diskuse taky script který uploaduje viz:


http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=78 562
sef
Profil *
Zajmalo by mě jak jste zjistil že neumím php, ale řešit takové výroky lidí nebudu, hehe :-)

A jinak Alphardovo řešení nic neuloží. Pokud vím move_upload_file() (copy na mém hositngu je zakazané kvuli bezpečnosti), přesunuje pouze z tempu na serveru, do kterého ho nahrajete pomocí funkce file ve formuláři.
Takže by mě zajmalo jak takový script může fungovat na uložení obrázku z url na server do složky.

A pokud takový lidé jako Jack06, chcou dále pomáhat jen urážkama, tak tu ani nepište. Děkuji
Alphard
Profil
sef
A jinak Alphardovo řešení nic neuloží.
to by ses divil, testoval jsem to...
že máš copy() zakázané je smůla, ale nejsem věštec, do tempu není nic potřeba ukládat

tak tu ani nepište
ano, jsem téhož názoru, můj poslední příspěvek
Jack06
Profil
Když si nenecháš poradit tak téže končím. a nic jiného krom copy a move_uploaded_file() neexistuje. Mě to funguje jak od alpharda tak s move_uploaded_file().

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: