Autor Zpráva
Iuau8
Profil *
Zdravim,

chcel by som sa opytat, ako to riesite s funkciami, ktore su casto vyuzivane. Napr. vlastna funkcia na kontrolu e-mailu, atd. Toto je dobry priklad, kde sa casto vyuziva (registracia, komentare, forum, ...), ale zasa su casti stranky, kde to netreba vobec. Ja dokazdej stranky includujem subor funkcie.php, kde su tie najpouzivanejsie a potom osobitne includujem funkcie ktore maju vyuzutie hlavne v tom subore kde to includujem, alebo mozno aj niekde inde. (napr. ta mail ochrana)

kedy sa oplati dat funkcie do subora funkcie.php? Nezatazuje to potom tolko funkcii, ktore sa nemusia v danej casti vobeec pouzit? Ako to vy robite?
Lebo zakazdym includovat menovite funkcie je dost otrava, ale zasa sa bojim, ze ked ich budem davat (zbytocne) vsade, tak to bude zatazovat.

poradte, ako to mate vymyslene vy :)

Dakujem.
Nox
Profil
Dělám to tak jak ty, includuju své knihovny funkcí, případně nějak tématicky rozdělené

Ale možná někdo bude mít lepší postup
souki
Profil
já mám třídu "format" a v té tyhle funkce mám jako statické metody. Třída je pak načítaná přes __autoload
Iuau8
Profil *
souki
prosim ta, neukazal by si mi priblizny vzhlad tej triedy? Nechcem nejake cele zdrojaky, len nacrtnutie.

Teda:

Class Format

static function Mail {

}

static function Dalsia {

}

static function AjNepotrebnaFunkcia {

}

.
.
.


Tak to priblizne?
A potom ako s tym pracujes, resp. ako ich volas?

Diky.
souki
Profil
já je volám třeba jako format::cena(3.65); a ona mi vrátí "3,50 Kč"

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: