Autor Zpráva
Orchard
Profil *
Je samozřejmě možné, že to tu již někde bylo, ale po prohlédání jsem nenašel konkrétní případ, který by mi pomohl. Přemisťoval jsem web z jednoho na druhý, vše je naprosto identické krom toho, že MySQL z 4.1 přešlo 5.0 . Nechal jsem si od toho samého hostingu povolit .htaccess, jako původně, zkopíroval veškeré soubory přes FTP, povolil atributy složek pro Zápis pro ukládání obrázků přes PHP. A HLE! Zde nastává problém. Jakýkoli obrázek, který nahraji přes PHP se sice ukáže ve výpisu adresáře (název, velikost, datum poslední změny), ale sám o sobě se nedá otevřít a na webu se nezobrazí. Při direct linku obrázku se ukáže 403 Forbidden. Proč? Nemám zdání. Ví o téhle problematice někdo něco? Obrázky nahrávané přes FTP se normálně zobrazují. Nefunkční obrázek: http://www.filmo.cz/img/mppic/what-the-hell.jpg
srigi
Skus do adresara img hodit .htaccess s obsahom
Allow From All
Rozdielne sa to sprava isto kvoli inej konfiguracii Apache na novom hostingu.
Orchard
Profil *
Bohuzel, nezabralo to. Kazdopadne obrazky ze stejne slozky, ktere jsou nahravane pres FTP, tak fungujou. VIZ. http://www.filmo.cz/img/mppic/wth.jpg , proc se ale nezobrazi nedovedu pochopit. Fyzicky podle vypisu tam jsou, ale pokud jsou nahravany pres PHP, tak prohlizec jednoduse vyhodi 403.
srigi
Kazdopadne obrazky ze stejne slozky, ktere jsou nahravane pres FTP, tak fungujou.

Tak potom si v PHP upload skripte pridaj po presune obrazku do cielovej zlozky este prikaz
chmod('cesta/k/obrazku', 0444);
nightfish
adresáři IMG i MPPIC nastav v FTP klientu oprávnění na 0777 a bude to zřejmě fungovat
Orchard
Profil *
nightfish: 777 je nastaveno, "nastaveno na Zápis" psal jsem hned v prvnim.

srigi: bejt holka, dam ti pusu, gracia senior!
srigi
Orchard

Heh, mierna oprava. S tym kodom 0444 sa suborom nadstavia prava iba na citanie. Cize by si cez administraciu nemohol premenovavat a mazat subory. PLS uprav si ten prikaz na:
chmod('cesta/k/obrazku', 0666);
Trocha demonicke ale nutne.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0