« 1 2
Autor Zpráva
Mastodont
Profil
souki
Ano.
joe
Profil
Mastodont
Ok, jestli to dobře chápu. Pošlu dotaz na db
SELECT * FROM table
, výsledek zapíšu někam do pole a to uložím třeba do souboru nebo třeba do databáze.
A teď je otázka, k čemu mi to ale bude :-), když přece můžu uložit do souboru už celou vygenerovanou stránku a nemusim po každém obnovení znovu procházet pole...

souki
Umím se přizpůsobit:-)
Mastodont
Profil
joe
Jistě že můžeš, tu možnost přece zmiňuji. Ale u složitějších stránek s možností personalizace nebo často měněnými částmi se hodí i kešování menších sekcí.
souki
Profil
joe
když přece můžu uložit do souboru už celou vygenerovanou stránku
Nemůžeš. Vezmi si to třeba u eshopu - vložíš něco do košíku a už ji potřebuješ vygenerovat jinak.
Mastodont to asi myslel spíš na složité dotazy. Ale je to spíš vyjímka, že by se ěnco takového vyplatilo. Aspoň podle mě.
joe
Profil
souki
Špatně jsem to napsal:-)
Myslel jsem celou vygenerovanou část stránky. To znamená, že třeba u příkladu s e-shopem, bych cachoval všechno okolo výpisu košíku v případě, že se tahá něco z db a na samotný výpis bych zavolal dotaz do db, vypsal ho na stránku třeba do tabulky a celý kód tabulky bych uložil do souboru. Při dalším obnovení už bych netahal data z db pro výpis košíku, ale z toho souboru. Pokud se vloží nový produkt do košíku, smažu ten soubor co jsem vytvořil před tím a po zobrazení košíku bych ho znovu vytvořil/případně bych jen přepsal původní, abych pořád nemazal a nevytvářel soubory na disku.

mastodont
Ok, jen mě zajímalo k čemu by to bylo a trochu jsem se chtěl přiučit, třeba se mi to někdy bude hodit.
Str4wberry
Profil
Reakce na joa:
Přece jenom když nemáš HTML jako string a máš ho zvýrazněné, je to daleko přehlednější. A těch několik milisekund navíc nikoho nezabije :-)
Když už jsem u toho, tak Tvé řešení bude rychlejší.


Reakce na soukiho:
Zkrátka kdybys mi v šablonách dělal bordel tím svým stylem, tak letíš :D
To myslíš vážně? To budeš uvozovky v HTML kódu escapovat? Jaká je v tom výhoda? Maximálně tak automatická expanze proměnné…
souki
Profil
Str4wberry
Když už jsem u toho, tak Tvé řešení bude rychlejší.
Proč? Můžeš to něčím podložit?

To budeš uvozovky v HTML kódu escapovat?
Uvozovky jsou v kódu minimálně. Je to jednoduchá konvence - v php na ohraničení stringů používat uvozovky, v html na atributy apostrofy. A je po problému.
joe
Profil
Str4wberry
Nebude, sám jsem to testoval.

souki
v html na atributy apostrofy. A je po problému.
Fuj:)
souki
Profil
joe
Proč fuj?
joe
Profil
souki
No co si budem psát, letěl bys :D
Voláš funkci htmlspecialchars pro výstup třeba do atributu value s parametrem ENT_QUOTES? Asi jo :)
Jsou doporučené uvozovky a ne apostrofy. A navíc apostrofy v HTML se mi nelíbí :))
Str4wberry
Profil
Reakce na soukiho:
Proč? Můžeš to něčím podložit?
Klidně si to vyzkoušej. Nemyslíš si, že když ten kód není v PHP zpracováván, tak to bude rychlejší?

Uvozovky jsou v kódu minimálně. Je to jednoduchá konvence - v php na ohraničení stringů používat uvozovky, v html na atributy apostrofy. A je po problému.
To je trochu nepraktické řešení. Budeš-li chtít zapsat nějaký jednoduchý JS do atributu, už budeš muset escapovat.


Reakce na joa:
Bude. Ty’s tam testoval něco jiného — tj. echo 'něco', ne echo "něco".
joe
Profil
Str4wberry
Moje chyba, myslel jsem, že píšeš k něčemu jinému. Tohle mě nenapadlo vyzkoušet, díky za upozornění.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0